На полицях супермаркетів є м'ясна продукція, напхана різною хімією, яка насправді дуже шкідлива для здоров'я. Зменшити рівень таких речовин перед приготуванням цілком реально в домашніх умовах.

Щоб у м'ясі не розводилися мікроорганізми, до нього додають регулятори кислотності, а для збільшення об'єму додають стабілізатори і емульгатори. Все це робиться для того, щоб залучити покупців і вигідніше продати, але вживання такої продукції рано чи пізно "відгукнеться" на загальному здоров'ї.

Курка, скріншот: YouTube
Курка, скріншот: YouTube

Варто заздалегідь убезпечити себе та сім'ю, особливо маленьких дітей. Хоча в магазинах ми не можемо ручатися за якість м'яса, його можна трохи покращити самостійно.

Найвірніший спосіб – це вимочити курку. Можна як у прісній воді з-під крана, так і у мінеральній. Це дозволить позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими його напихують. Залишіть на години 3-4 і приступайте до приготування.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Курка на солі. Фото: скріншот youtube
Курка на солі. Фото: скріншот youtube

Якщо ж ви варите окремо курку чи суп, обов'язково злийте перший бульйон.

А ось перед смаженням або запіканням можна зробити спеціальний маринад, який ніби знезаразить м'ясо. Для цього потрібно змішати гірчицю, сік лимона, оцет і натерти курку чи частину тушки.

Залишіть її в маринаді на 6-8 годин у холодильнику. М'ясо вийде смачним та ніжним, і що найголовніше – безпечнішим.

Запечена курка, кадр з відео
Запечена курка, кадр з відео

Нагадаємо, маленька, але дуже корисна хитрість: навіщо господині додають оцет при приготуванні борщу

Раніше ми писали про те, як за кольором язика зрозуміти, що у вас проблеми з холестерином: поради від експертів