При виготовленні сиру виробники мають використовувати натуральні тваринні жири. Проте, щоб зекономити тваринні жири можуть замінювати на пальмову олію та використовувати дешевші, але не такі корисні, а часом і шкідливі для організму замінники.

Але фахівці знають, як відрізнити натуральний сир від підробки. Є два методи, які не вимагають ні спеціального обладнання, ні особливих знань. Про це розповіла керівниця ГО "Споживча довіра" Олена Куликова в ефірі телемарафону.

Сир. Фото: Youtube
Сир. Фото: Youtube

Перший метод полягає в тому, що треба відщипнути шматочок сиру, та почати його скачувати в горошинку. Якщо сир натуральний, у вас це практично не вийде, він буде постійно розшаровуватися та не ліпитися.

Штучні сири з пальової олії будуть нагадувати "пластилінову масу", і легко набудуть будь-якої форми.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сир. Фото: Youtube
Сир. Фото: Youtube

Другий метод потребує трохи часу. Треба залишити невеликий шматок сиру на пів години у кімнаті. Якщо сир натуральній, на ньому виділяться невеликі краплі жиру, а підробка покриється шаром крапель і стане помітно блискучою.

За словами фахівчині, споживаючи підробку, людина, звичайно, не помре, не буде незворотних процесів в організмі, але користі також не буде. Виходить так, що люди витрачають гроші і не одержують того, що хочуть.

Нагадаємо, ми писали, як правильно працювати за комп'ютером, коли вимкнули світло.

Як повідомляв "Знай.ua" більше ніяких "хімозних" освіжувачів повітря: як за пару хвилин зробити натуральний ароматизатор для дому.

Також "Знай.ua" інформував, чому корисно їсти сир з пліснявою — покращує пам'ять та поліпшує настрій.