При виготовленні сиру виробники мають використовувати натуральні тваринні жири. Проте, щоб зекономити тваринні жири можуть замінювати на пальмову олію та використовувати дешевші, але не такі корисні, а часом і шкідливі для організму замінники.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле фахівці знають, як відрізнити натуральний сир від підробки. Є два методи, які не вимагають ні спеціального обладнання, ні особливих знань. Про це розповіла керівниця ГО "Споживча довіра" Олена Куликова в ефірі телемарафону.
Перший метод полягає в тому, що треба відщипнути шматочок сиру, та почати його скачувати в горошинку. Якщо сир натуральний, у вас це практично не вийде, він буде постійно розшаровуватися та не ліпитися.
Штучні сири з пальової олії будуть нагадувати "пластилінову масу", і легко набудуть будь-якої форми.
Другий метод потребує трохи часу. Треба залишити невеликий шматок сиру на пів години у кімнаті. Якщо сир натуральній, на ньому виділяться невеликі краплі жиру, а підробка покриється шаром крапель і стане помітно блискучою.
За словами фахівчині, споживаючи підробку, людина, звичайно, не помре, не буде незворотних процесів в організмі, але користі також не буде. Виходить так, що люди витрачають гроші і не одержують того, що хочуть.
Нагадаємо, ми писали, як правильно працювати за комп'ютером, коли вимкнули світло.
Як повідомляв "Знай.ua" більше ніяких "хімозних" освіжувачів повітря: як за пару хвилин зробити натуральний ароматизатор для дому.
Також "Знай.ua" інформував, чому корисно їсти сир з пліснявою — покращує пам'ять та поліпшує настрій.