У сирі з пліснявою міститься незамінна амінокислота фенілаланін. Вона покращує настрій, знімає біль, покращує роботу мозку та, відповідно, пам'ять.

Сир з цвіллю дуже корисний завдяки великому вмісту кальцію. Цей елемент саме завдяки наявності цвілі засвоюється найкращим чином. Сири з цвіллю багаті протеїном, навіть яйця і риба їм не конкуренти в цьому питанні. Про це повідомляють у тг-каналі "Лікар у кишені".

Крім того, ці сири багаті амінокислотами, які необхідні для формування і зміцнення м'язів. Важливий плюс – делікатес багатий на інші вітаміни та солі фосфору. А останні дослідження довели, що при регулярному вживанні сирів з цвіллю поліпшується формування меланіну, що захищає шкіру від дії сонячних променів.

Проте цвіль корисна в малих дозах у великій кількості може нашкодити, адже шлунку буде важко її переробити. Це означає, що при зловживанні навіть у самої здорової людини можуть з’явитися проблеми, пов'язані з порушенням нормальної мікрофлори кишківника.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сир із пліснявою не можна вживати при алергії на пеніцилін і при схильності до кандидозів. Сир із пліснявою містить багато тваринних жирів, а значить, підвищує рівень холестерину. Тому він протипоказаний людям із захворюваннями серцево-судинної системи та при гіпертонії.

Якщо дотримуватися рекомендованої норми – не більше 50 гр, то здоровій людині такий сир нічим не зашкодить.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що на хліб намазати, у склянку налити: українські супермаркети порадували новими цінами на молоко та вершкове масло.

Як повідомляв "Знай.ua" ніжна запіканка без борошна та цукру: бюджетний рецепт для тих, хто стежить за фігурою.

Також "Знай.ua" інформував, українцям підрахували новий індекс борщу: як за 11 місяців війни змінилася ціна національної страви.