Дієта - це завжди обмеження, зокрема у прийомах їжі та часу, коли ми її вживаємо. Фахівці рекомендують не наїдатися на ніч, щоб організм усе встиг переробити, і це дійсно правда, але нюанси є.

Як виявилося, правило не їсти після 18:00 дуже спірне серед дієтологів, тому що відмова від їжі за такий великий проміжок часу перед сном може лише нашкодити здоров'ю.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Це не означає, що за годину до сну можна об'їдатися солодкою та жирною їжею, але якщо останній прийом їжі був раніше, ніж за 3-4 години до відбою, то проблеми зі сном не забаряться. Мозок відчуває, коли шлунок голодний, а в результаті порушується вироблення гормону сну мелатоніну. Це і є причиною безсоння.

Наслідки безсонної ночі дуже неприємні - занепад сил, відсутність бажання щось робити, роздратований настрій і таке інше.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Сонливість вранці, фото vladnews
Сонливість вранці, фото vladnews

Голод також знижує вироблення ендорфінів – гормонів щастя. Частий сон на порожній шлунок може призвести до апатії, розсіяності та тривожності.

Якщо навіть вранці ви відчуваєте припливи енергії, до обіду ви падатимете від втоми. Щоб хоч якось забезпечити себе активністю, треба буде поїсти, але в такому разі це загрожує переїданням – ось у чому підступність.

Дівчина їсть, фото championat
Дівчина їсть, фото championat

Нагадаємо, як вчинити, якщо квашена капуста прокисла: ознаки псування і спосіб, щоб прибрати сильну кислоту

Раніше ми писали про те, що жирні та жовті плями підуть миттєво: як відмити пластикове підвіконня бюджетними коштами