Які симптоми в першу чергу можуть свідчити про те, що у вас зламана коробка передач в автомобілі. Варто частіше звертати увагу.

Це один із головних елементів автомобілів, за яким потрібно уважно стежити. Її майбутню поломку можуть віщувати безліч різних ознак.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

По-перше - дивні тривожні звуки, які є найбільш очевидною ознакою. Зокрема, це може бути чутно під час перемикання передач. Якщо це трапляється, може говорити водієві про несправності гідротрансформатора, диференціала, підшипника або планетарних передач.

Друга ознака – шестерні входять дуже важко. Проте, рано розчаровуватись, оскільки це не завжди говорить про проблеми автомобільної коробки передач. Дуже часто при низьких температурах причиною може загустіла олія. Слід замінити на новий.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

водій авто
водій авто

Далі вас може збентежити запах гару. Причиною цього може бути надто підвищена температура трансмісійної олії. Зокрема, воно може бути неправильно підібране.

Буксирування передач в АКПП. Ковзання може говорити про те, що ваш транспортний засіб починає набирати обертів, але не перетворює їх на прискорення – передачі вистрибують самостійно.

Також потрібно перевірити датчики двигуна. Чек може включатися з різних причин. Датчики можуть уловити аномалію, яку ніколи не зможе відчути сам водій. Тоді спробуйте підключити транспорт до діагностичного комплексу. На екрані з'явиться код, який вкаже на несправність.

Для того, щоб уникати проблем у майбутньому, вам краще завжди бути на чеку. Самостійно оглядайте кожну деталь або звертайтеся до фахівців.

Водії. Фото: скриншот з відео
Водії. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що 30 хвилин на день замість заспокійливого під подушкою: як музика може вилікувати ваше серце від різних хвороб

Раніше повідомлялося, що суттєві аргументи, щоб опускати крісло водія якомога нижче: в першу чергу стосується автомобілістів-початківців .

Також більше ніякого латте на безлактозному: які продукти здатні подарувати стільки ж бадьорості, як і кава