Попри прекрасність прийдешніх свят, не для всіх це безтурбоття та радість. Є такі стрес-фактори, як фінансовий тягар, неприємні родичі, та заважка голова через виснаження наприкінці року.

Проте все можна виправити, і повернути все догори дриґом, зробити нарешті зі свята — свято, а не купу проблем.

Новорічні приготування. Фото: кадр з Youtube
Новорічні приготування. Фото: кадр з Youtube

Керуйте своїм часом

Джулі Моргенштерн, експерт із питань продуктивності, радить: "плануйте та будьте безжальними щодо того, скільки додатково ви берете на себе", і знайдіть час, щоб подумати, що робить свята особливими для вас. Це може означати прикрашання, або організацію випічки, або наряджання ялинки у друзів на вечірці, але як би ви це не визначали, пані Моргенштерн радить вам "зосередитися на тих декількох видах діяльності, щоб мати енергію насолоджуватися святом". Це означає, що можна сказати "ні" зайвим зобов'язанням.

Приготуйте закуски наперед

Хоча під час блекаутів неможливо заморозити продукти, вам може зарадити мінусова температура на вулиці, зробіть "вуличний холодильник" та заготовте закуски на випадок приходу неочікуваних гостей просто за вікном.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також можна подумати про консервовані продукти, які зможуть врятувати ситуацію.

Подарунки до свят

Святкові витрати можуть вийти з-під контролю, залишивши вас у стресі та безгрошів'ї. Щоб знизити витрати, як грошові, так і часові, пані Моргенштерн пропонує вам спочатку визначити бюджет, а потім скласти основний список людей, яких ви хочете привітати подарунком.

Ялинка. Фото: кадр з відео
Ялинка. Фото: кадр з відео

Уникайте негативу

Ви не можете змусити всіх поважати ваші межі, вибір або зовнішність. Пам'ятайте, що ви не можете змінити їх, але ви можете змінити свою реакцію. Якщо критично налаштовані родичі роблять образливі коментарі щодо вашої зовнішності або вибору їжі, наприклад, почніть з нагадування їм, що худорлявість не є витонченістю, що тіла людей часто змінюються, що зміна розміру тіла та ваги морально нейтральна, а не заклик до вітання або критики.

Нагадаємо, ми писали, що треба встигнути до Різдва: декілька добрих справ для відчуття справжнього свята.

Як повідомляв "Знай.ua" як українцям викликати екстрену допомогу у блекаут – є те, що працює без зв'язку.

Також "Знай.ua" інформував, що "Нова пошта" потішила клієнтів новою функцією до Різдва та Нового року