Практично кожен водій у своєму житті мав досвід спілкування із правоохоронцями. Однак далеко не всі робили це правильно, після чого зароджувався великий скандал.

Багато водіїв бояться, що їх зупинять на дорозі поліцейські, проте це не так страшно. Головне говорити спокійно, упевнено, а також контролювати свої емоції.

Патрульна поліція, фото: Informator
Патрульна поліція, фото: Informator

Щоб поліцейський зрозумів, що перед ним грамотний водій, вам знадобиться лише кілька фраз.

Розмовляємо тільки на "Ви". Сам співробітник правоохоронних органів має право перейти на "ти", якщо бачить, що водій сильно хвилюється. Але, при цьому, ви можете зажадати до себе поваги.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Я мушу зафіксувати все на камеру". Ви в будь-якому випадку можете вимагати цього від них, хоч і не всі люблять, коли записують на камеру. Але такий закон.

Патрульна поліція. Фото: скрин відео
Патрульна поліція. Фото: скрин відео

"Почекайте, я "загуглю" цю статтю ПДР". Якщо у вас є сумніви у своїй вині, тоді ви маєте право ознайомитись в інтернеті з усіма положеннями порушення перед тим, як щось підписати.

"Давайте оформимо протокол". Ця фраза дасть зрозуміти інспектору, що ви ознайомлені зі своїми правами та обов'язками, і знаєте права ще й співробітників поліції. Цим ви покажете, що хочете досягти правди, а домовлятися шляхом корупції не будете.

Національна поліція, фото: Facebook
Національна поліція, фото: Facebook

"З порушеннями не згоден, вимагаю захисника". Це теж досить показова фраза, адже тоді співробітник поліції буде зобов'язаний розглянути ваш запит, хоч на практиці це практично неможливо. У суді при цьому можна буде послатись на порушення процедури оформлення правопорушення, якщо захисника знайдено не буде.

І все, це вам дуже допоможе у житті.

Нагадаємо, як дати друге життя постільній білизні, яка вже зносилася: кілька цікавих застосувань

Раніше повідомлялося, що експерти назвали найбільш вітамінні продукти взимку: організм скаже вам спасибі навесні

Також водіям на замітку: які системи безпеки автомобіля перестають працювати в негоду