Крупи входять до щоденного раціону харчування майже кожного з нас, і не дарма, адже це дуже корисно. Ми звикли готувати гречку, рис, пшоно та вівсянку на молоці чи воді. Але багато кого шокує факт, що їх можна варити на інших рідинах.

Так, для деяких це прозвучить дико, але ті, хто готовий до експериментів, мають це спробувати. Результат приємно здивує, а також допоможе цікаво розбавити смак каш.

Зберігання круп, скріншот з відео
Зберігання круп, скріншот з відео

На чому ще можна варити каші, окрім молока та води

Перший альтернативний варіант – це фруктові чи овочеві соки. Може здатися дивним, але спробувати варто.

На приклад, при приготуванні круп на гарнір до риби або м'яса додайте лимонний сік. Найкраще підійде до рису. Завдяки цій хитрості він вийде не таким сухим, а смакові фарби забезпечені.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також можна поекспериментувати з виноградним чи гранатовим соками. Рис вбере характерний аромат і смак, що додасть страві оригінальності і насиченості.

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Вівсянку теж можна урізноманітнити. Зваріть її не на молоці з цукром, а з гарбузовим нектаром або морквяним соком. У такий спосіб вийде повноцінний солодкий десерт. Не бійтеся куштувати щось нове, адже в кулінарії завжди є місце фантазії.

Раніше ми писали про те, що корисна не тільки в побуті та кулінарії, але ще й у питаннях краси: як можна застосовувати харчову соду

Як повідомляв Знай.ua, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова

Також портал Знай.ua писав, що можна приготувати зі шкірки різних фруктів