Квашена капуста багата на вітамін С і зміцнює імунітет, а це особливо важливо в зимовий період. Для тривалого зберігання цього продукту температура повинна бути низька, але якщо умови все ж таки були порушені, їсти його не рекомендується.

Якщо дотримуватись усіх порад щодо зберігання квашеної капусти, вона буде придатною до 6 місяців. Головне обирайте холодне та темне місце. Псується капуста через попадання теплого повітря, тому що бактерії та пробіотики у складі продукту можуть швидко скиснути.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел
Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Коли з'являється специфічний і сильний запах, схожий на дріжджі, це означає, що процес скисання запустився. Також капуста може зіпсуватись ще під час бродіння, якщо їй дати піднятися над сольовим розчином.

Як усунути сильну кислоту капусти

Якщо капуста із занадто вираженою кислотою, це можна виправити. Для цього просто добре її промийте. Найкраще для цього використовувати друшляк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Що робити з капустою, що перекисла

Господині не завжди викидають таку капусту, а змішують зі свіжою капустою для приготування різних страв. Щоб не наражати на ризик здоров'я, варто для початку віджати її і в скляній ємності залити кип'яченою водою.

Нагадаємо, від улюбленого сніданку доведеться відмовитися: для кого можуть бути небезпечні смажені яйця.

Раніше ми писали про те, з яких продуктів варто почати день, щоб схуднути: варіанти для смачного та корисного сніданку

Як повідомляв Знай.ua, сілди їжі та напоїв зникнуть з вашого килима за декілька хвилин: найефективніший спосіб, щоб позбутися плям