Українці живуть за умов, коли відключення електрики відбуваються регулярно кілька разів на добу. Дуже важливо, щоб через стрибки напруги не вийшла з ладу домашня техніка. Для цього є спеціальний прилад – стабілізатор напруги. Які вони бувають і який краще підійде для будинку чи квартири, розповідає Мінінтеграції у facebook.

Стабілізатор напруги - пристрій, який тримає вихідну напругу під постійним контролем і, при необхідності, регулює її до оптимальних значень. Це означає, що при відключеннях світла він гарантує безпеку домашньої техніки.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Для будинку чи квартири можна придбати однофазну модель стабілізатора. Найбільш бюджетним варіантом є релейні стабілізатори. Вони прості за конструкцією та використанням, але більше підходять для дрібної техніки і швидко виходять з ладу.

У бік сервопривідних стабілізаторів слід дивитися, якщо потрібно більший діапазон вирівнювання напруги і здатність впоратися з великим навантаженням. Але у них теж є мінуси: потреба в регулярному технічному обслуговуванні, а також якщо перепади трапляються часто, їх дії може бути недостатньо.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Електронні - ідеальний варіант, адже можуть захистити техніку від будь-яких перепадів, а також тихо в експлуатації. Великий плюс це їхній термін "життя" - до 13 років. Звичайно, такий прилад має очевидний мінус - висока ціна.

Втім, перед покупкою стабілізатора рекомендується проконсультуватися з фахівцем, щоб врахувати всі нюанси та придбати саме той, що підійде під конкретні потреби.

Раніше портал Знай повідомляв, що чекає на українську енергетику після війни: вже є плани.

Також наш портал інформував, як запустити котел без електрики: три перевірені способи.

Крім того, ми писали, 5 неочевидних пристроїв у вас вдома, які не можна залишати включеними в розетку вночі: заощаджуємо разом.