Металеві губки дуже корисні у побуті, але вони допоможуть впоратися не лише із сильними забрудненнями посуду. Існує ще декілька цікавих застосувань цього предмета.

Такі губки мають стільки ж переваг, скільки і недоліків, тому що їхня жорстка поверхня може все зіпсувати - все залежить від їх застосування. Важливо знати, як правильно ними користуватися.

Металева губка, фото takprosto
Металева губка, фото takprosto

Це дуже зручний і бюджетний засіб для боротьби зі старими плямами, нагаром та іншими забрудненнями, з якими проста мочалка не впорається. Найчастіше ними відмивають посуд з нержавіючої сталі та чавуну, але їх застосування набагато ширше.

Наприклад, бруд з духовки, мікрохвильової печі і газової плити теж відмінно піде завдяки цим "їжачкам".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Що не можна чистити металевою губкою

Такими губками не рекомендується мити посуд із тефлоновим або антипригарним покриттям, а також вироби зі скла, дерева та пластмаси. Також мочалками не варто чистити предмети зі шкіри та дзеркала. Це може пошкодити покриття та повністю зіпсувати предмет.

Металева губка, фото versiya
Металева губка, фото versiya

Застосування губки

Такі губки послужать відмінною заміною наждачному паперу, ними можна шліфувати дерево, а також використовувати як точила для ножиць. Губки чудово борються з іржею, ними ви також зможете очистити старий садовий або слюсарний інвентар.

Підошва взуття після обробки "їжачком" буде як нова, а дерево для декору чудово постаріє штучним чином. Більше того, продукти теж можна очистити губкою, зокрема молоду картоплю, моркву та рибну луску.

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як легко і ефективно прибрати наліт від кави та чаю на чашці

Раніше ми писали, напій, який захистить від небажаних вірусів та підбадьорить