Наші домашні тварини є не лише членами сім'ї, джерелами ендорфіну та грудочками радості, а й володарями шерсті, яку доводиться зібрати по всьому будинку.

І як же буває прикро, коли приходиш з роботи, знімаєш штани, кладеш штани на ліжко, а пухнастик тут же забирається на них, засинає і, звичайно ж, залишає сюрприз у вигляді шерсті. Як же позбутися шерсті на одязі і зробити це швидко? Ми зараз розповімо.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Використовуємо ролик із липкими листами

Щоб не "винаходити велосипед" заново, ви можете купити звичайнісінький ролик для чищення одягу і використовувати його щоразу перед виходом з дому. На нього прилипнуть дрібні і великі волоски, проте вам доведеться часто купувати запасні ролери, тому що листи в них швидко закінчуються.

Прибрати шерсть вологою губкою

На вологу губку добре прилипає шерсть вихованців. Просто візьміть чисту кухонну губку і трохи змочіть її водою. Чистити тонкі тканини потрібно м'якою стороною, а пальто можна і жорсткою. У жодному разі не беріть ту губку, яку хоча б раз використовували для миття посуду. Справа в тому, що на ній обов'язково залишаться шматочки жиру, які можуть перейти на одяг.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Кухонна губка, фото: Знай.ua
Кухонна губка, фото: Знай.ua

Прибрати шерсть з одягу бритвою

Цікавий спосіб для тих, хто володіє часом. Візьміть непотрібну бритву і проведіть нею тими ділянками одягу, які вкриті шерстю. Врахуйте, що вам доведеться постійно зчищати її з лез. Будьте обережні, щоб не поранитися. Плюс цього дивного методу в тому, що бритва прибере й катишки, якщо вони є. А мінус у тому, що використовувати його можна далеко не з усіма видами тканини.

Прибрати шерсть без підручних засобів

Якщо в поспіху ви не знаходите жодного предмета, який могли б використовувати для чищення одягу, можна просто провести мокрими руками по тканині. Для цього вам знадобиться кран і, власне, руки. Але важливо не перестаратися, щоб не довелося виходити з дому у мокрому одязі.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Нагадаємо, що корисна не тільки в побуті та кулінарії , але ще в питаннях краси: як можна застосовувати харчову соду.

Раніше ми повідомляли, як ефективно очистити столові прилади за копійки: маленька та бюджетна хитрість.