Чай і кава залишають на чашці темний наліт, позбутися якого досить важко. Втім, існує ефективний народний засіб, що допомагає повернути чашці первозданний вигляд. Про це пише портал pixelinform.

Приступаючи до очищення улюбленої чашки, потрібно подбати про те, щоб були необхідні для цього процесу речі, а саме: харчова сода, лимонна кислота або лимонний сік, питна вода та губка для миття посуду. Важливо відзначити, що кількість складових залежить від того, скільки посуду потрібно очистити від нальоту.

Як очистити чашку від нальоту. Фото: скрін youtube
Як очистити чашку від нальоту. Фото: скрін youtube

Так, харчову соду потрібно насипати в ємність і додати до неї лимонну кислоту або сік. В результаті повинна вийти маса, що нагадує за консистенцією пасту. До цієї суміші слід долити трохи води, щоб вийшла своєрідна кашка. Даний засіб наноситься на стінки та дно чашки та розподіляється тонким шаром, а потім залишається на 7 або 10 хвилин.

Як очистити чашку від нальоту. Фото: скрін youtube
Як очистити чашку від нальоту. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Після цього залишиться лише протерти чашку сухою губкою, промити водою та насолоджуватися результатом. Варто зазначити, що цей метод ефективний і для очищення іншого посуду, але перед застосуванням слід надягати гумові рукавички, щоб уникнути можливого подразнення шкіри.

Раніше портал Знай повідомляв, як відчистити антипригарну сковороду та не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок.

Також наш портал інформував, як відмити пожовклий пластикове підвіконня: буде, ніби тільки з магазину.

Крім того, портал Знай писав, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова.