Домогосподарки часто стикаються з досить поширеною проблемою - на скляних дверцятах духової шафи з'являється забруднення від жиру та олії. Такі відкладення досить складно відчистити, але якщо знати один трюк, то можна впоратися швидко і без особливих зусиль. Про це пише видання Sante Plus.

У очищенні скляних дверцят духовки відмінно допоможе таблетка для посудомийної машини. Її потрібно занурити у невелику ємність, наповнену гарячою водою. Наступний крок: протерти нею дверцята духовки, особливо найбільш забруднені місця. Далі слід залишити духовку і через деякий час протерти сухою тканиною.

Духовка. Фото: скрін youtube
Духовка. Фото: скрін youtube

У господарстві не завжди знайдеться таблетка для посудомийної машинки, тому є й інші доступніші варіанти.

Білий оцет

Змішуємо його з водою в рівних пропорціях, розпорошуємо з пульверизатора на забруднену поверхню і залишаємо на якийсь час. Через кілька хвилин протираємо ганчіркою і готово.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Корисні поради, духовка. Фото: Youtube
Корисні поради, духовка. Фото: Youtube

Цитрусові

Наповнюємо миску 2-3 склянками води, до якої додаємо цедру лимона, також підійдуть скибочки цитрусових. Місткість поставити в духовку і розігріти до середньої температури близько 15 хвилин. Пар, який вийде з соку, пом'якшить бруд, що накопичився на дверцятах духовки і його можна буде без особливих зусиль прибрати за допомогою сухої ганчірки.

Раніше портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.

Також наш портал інформував, як відмити пожовкле пластикове підвіконня: буде, ніби тільки з магазину.

Крім того, ми писали, застиглий жир миється миттєво: чим потрібно залити брудний посуд після святкувань.