Мікрохвильова піч - це дуже корисна техніка на кухні, за допомогою якої можна швидко розігріти їжу. Однак є інші дуже цікаві застосування цього пристрою і всі господині обов'язково повинні про них знати.
Можливості мікрохвильової печі дуже широкі. Наприклад, завдяки їй можна розм'якшити рис, який встиг засохнути у холодильнику. Потрібно покласти лід на гірку круп і поставити на розігрів. Волога від льоду пропарить рис, повернувши йому ніжність та пишність.
А ще за допомогою цього приладу можна засушити трави, які зав'яли і вже, здавалося б, мають вирушити до відходів. Викладіть зелень на паперовий рушник на тарілку і розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Повторювати потрібно 3 рази чи більше.
Зелень. Фото: скрин відео
Цибуля - це дуже підступний овоч, що викликає потік сліз. Щоб уникнути цього, підігрійте його в мікрохвильовій печі 45 секунд. Тепер цибулю можна спокійно нарізати та не плакати.
Цибуля, фото naturae
Почистити одразу багато часнику – та ще проблема. Але можна полегшити собі життя за допомогою тієї ж мікрохвильової печі. Слід розділити головку на зубчики, розігріти в мікрохвильовій печі протягом 15 секунд, вийняти і легким рухом руки зняти шкірку.