Коли ми їмо корисні продукти, намагаємося "вичавити" з них максимум вітамінів, мікроелементів, щоб наситити ними організм. Однак деякі господині припускаються дуже популярних помилок при приготуванні різних страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо процес готування буде неправильним, всі корисні речовини продуктів просто випаровуються. Кожен інгредієнт потребує свого підходу. Одні вітаміни можуть спокійно переносити термообробку, інші – ні.
Експерт із правильного харчування Наталія Мазурик докладно пояснила, які продукти можна смажити, варити, запікати та піддавати іншим кулінарним процесам під впливом високих температур.
Термостійкі вітаміни:
- D – містяться у жирній рибі, жовтках, молоці
- E – горіхи, насіння, зелень, овочі, рослинні олії
- K – зелень, зелені овочі, ягоди, фрукти, капуста
- PP – овочі, гриби, м'ясо, риба
- B6 – насіння, горохове, бобове
- H – бобові, яйця, злаки (овес, вівсянка, рис, пшениця)
Частково стійкі до температури:
- B1 – насіння, горіхи, бобові
- B2 – сир, молочні продукти, м'ясо, морепродукти, гриби
- B5 – яйця, злаки, бобові, риба
- B12 – печінка, червоне м'ясо, морепродукти, жирна риба
- A – печінка, овочі, зелень, олія, жовтки яєць
Також є вітаміни, що містяться в продуктах, які не можна допускати до високих температур. До них відносяться: B9 – морепродукти, риба, насіння, горіхи, овочі, жовтки яєць, бобові, злаки; C – овочі, фрукти.
Нагадаємо, чи можна пити алкоголь під час схуднення – рекомендації лікаря
Раніше ми писали про те, як схуднути, вдихаючи аромат шоколаду: вчені дійшли неймовірного висновку