Сковороди – це той кухонний інвентар, який бере участь у багатьох кулінарних процесах. Згодом їм властиво забруднюватись, зокрема саме кришкам. Є спеціальна та дуже їдка хімія для очищення, але її використання тільки нашкодить здоров'ю, ще й непогано вдарить по гаманцю.

Кришки брудняться по-різному, залежно від їхнього покриття. Наприклад, скляні мутніють, а емальовані покриваються неприємним нагаром і липким жирним шаром.

Кришка від сковороди, скріншот з відео
Кришка від сковороди, скріншот з відео

Відмити їх буває дуже складно, але з перевіреним народним засобом цей процес пройде легко та швидко.

Багато господинь знайомі з унікальною сумішшю з харчової соди та лимонної кислоти. Вона здатна очистити практично все, і з кришкою від сковороди впорається.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Все робиться дуже просто: спочатку слід змішати в рівній пропорції соду та гранули лимонної кислоти. Далі нанести суміш вологою губкою рівномірним шаром на поверхню, а потім накрити вологим, змоченим у гарячій воді, рушником.

Протягом 10 хвилин відбувається хімічна реакція, яка ніяк не вплине на ваше здоров'я, але кришку добре відмиє. Після процедури потрібно добре сполоснути її і насухо витерти.

Нагадаємо, як схуднути, вдихаючи аромат шоколаду: вчені дійшли неймовірного висновку

Раніше ми писали про те, що дієта буде не каторгою, а відпусткою: чи можна пити алкоголь під час схуднення - рекомендації лікаря

Як повідомляв Знай.ua, маленький секрет, який розкриє смак: навіщо господині додають каву при приготуванні макаронів.