Кімнатні рослини не тільки створюють затишок у житлі, але й мають багато корисних властивостей, наприклад, виробляють кисень і навіть допоможуть допомогти у боротьбі з пліснявою та пилом. Звичайно, не всі рослини можуть похвалитися такими "талантами".

Англійський плющ

Дана рослина не тільки вміє збирати дрібні частинки пилу, але й поглинає вологу та випаровування з повітря, що означає тільки одне – про плісняву в будинку можна забути. З плюсів те, що англійський плющ зовсім не вибагливий у догляді і вимагає лише двох обприскування щотижня. Втім, є і очевидний мінус – листя та плоди рослини отруйні. Якщо в будинку є маленькі діти чи тварини потрібно враховувати цей факт.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Фікус каучуконосний

Ця рослина має велике листя, яке блищить і виглядає так, ніби його натерли воском. Така особливість допомагає поглинати забруднення. Вчені провели дослідження та виявили, що фікус каучуконосний відмінно очищає повітря, а також забруднення на кшталт пилу.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Хлорофітум чубатий


Ці рослини є справжнім повітряним фільтром. Вчені довели, що за два дні можуть нейтралізувати до 90% токсинів у кімнаті. Хлорофітум чубатий ідеально підходить для кухні, де є газова плита, адже він може нейтралізувати продукти розпаду.

Раніше портал Знай повідомляв, щоб орхідея цвіла весь рік: чим потрібно підливати рослину - цей продукт є в кожному будинку.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали, як привести до тями кімнатні рослини в осінньо-зимовий період: чудотворне підживлення з двох аптечних засобів.