Бальзамічний оцет – це дуже смачна та ароматна заправка, яку господині використовують у раціоні не так часто, і дуже дарма. Він робить смак страв і салатів набагато яскравішим, доповнюючи його своїми кислуватими, але дуже приємними нотками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТехнологія виробництва бальзамічного оцту дуже цікава. Його роблять із виноградного сусла: із білого винограду вичавлюється сік, який уварюється до стану густого темного сиропу і після витримується у бочках від 12 до 100 років.
Ця заправка ідеально підходить до овочевих салатів, зокрема вінегрету. Також бальзамічний укус можна вдосконалити, додавши ложку оливкової олії та дижонської гірчиці. А якщо раптом захотілося солодшого смакового відтінку, слід включити ще столову ложку меду.
Але застосування оцту не обмежується одними салатами чи закусками. Його можна використовувати для приготування м'ясних страв. В цьому випадку все набагато простіше – ніякої заправки з іншими інгредієнтами не потрібно замішувати. Просто додайте його на тарілку, перш ніж знімати їжу з вогню. Бальзамічний уксус просочить страву і надасть особливого аромату.
Але цей продукт подарує не тільки задоволення гастрономів, а ще сприятливо вплине на здоров'я.
Помірне вживання оцту може допомогти запобігти розвитку як онкологічних захворювань, так і патологій серця. А наявність вітамінів групи В допомагає стабілізувати нервову систему та покращити діяльність мозку. Загалом він також стимулює травлення, що дуже добре після будь-якої трапези.
Нагадаємо, корисно не лише малюкам: як приготувати цілющу воду з кропу
Як повідомляв Знай.ua, несподівана допомога при цукровому діабеті