Бальзамічний оцет – це дуже смачна та ароматна заправка, яку господині використовують у раціоні не так часто, і дуже дарма. Він робить смак страв і салатів набагато яскравішим, доповнюючи його своїми кислуватими, але дуже приємними нотками.

Технологія виробництва бальзамічного оцту дуже цікава. Його роблять із виноградного сусла: із білого винограду вичавлюється сік, який уварюється до стану густого темного сиропу і після витримується у бочках від 12 до 100 років.

Бальзамічний оцет, фото depositphotos
Бальзамічний оцет, фото depositphotos

Ця заправка ідеально підходить до овочевих салатів, зокрема вінегрету. Також бальзамічний укус можна вдосконалити, додавши ложку оливкової олії та дижонської гірчиці. А якщо раптом захотілося солодшого смакового відтінку, слід включити ще столову ложку меду.

Але застосування оцту не обмежується одними салатами чи закусками. Його можна використовувати для приготування м'ясних страв. В цьому випадку все набагато простіше – ніякої заправки з іншими інгредієнтами не потрібно замішувати. Просто додайте його на тарілку, перш ніж знімати їжу з вогню. Бальзамічний уксус просочить страву і надасть особливого аромату.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Бальзамічний оцет, фото depositphotos
Бальзамічний оцет, фото depositphotos

Але цей продукт подарує не тільки задоволення гастрономів, а ще сприятливо вплине на здоров'я.

Помірне вживання оцту може допомогти запобігти розвитку як онкологічних захворювань, так і патологій серця. А наявність вітамінів групи В допомагає стабілізувати нервову систему та покращити діяльність мозку. Загалом він також стимулює травлення, що дуже добре після будь-якої трапези.

Нагадаємо, корисно не лише малюкам: як приготувати цілющу воду з кропу

Як повідомляв Знай.ua, несподівана допомога при цукровому діабеті