Експерти вважають, що всього 15 хвилин перебування у прохолоді можуть дати ті самі переваги у спалюванні жиру, що й ціла година помірних вправ.

Лікарка загальної практики Алекса Хілл сказала: "Тремтіння - це автоматична та інстинктивна реакція на те, що тілу холодно. Мимовільні вібрації - це вроджена реакція, яка допомагає нам генерувати тепло тіла, щоб ми не замерзали".

лютий холод
лютий холод

Вона додала: "І весь цей рух також має другорядну перевагу — він спалює калорії і, можливо, жир. Тремтіння стимулює вироблення ключового гормону ірізину, який допомагає організму виробляти певний тип жиру, що сприяє зниженню ваги".

Іризін називають гормоном вправ, тому що організм виробляє його у відповідь на фізичну активність. Він перетворює білий жир на бурий жир, який потім легше перетворюється організмом на енергію і, у свою чергу, легше спалюється.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Але експерти в галузі охорони здоров'я кажуть, що збільшення дефіциту калорій — тобто більше рухатися і менше їсти — це найздоровіший і довгостроковий спосіб позбутися надлишку, якщо ви перестаралися у святковий сезон.

Спорт, схуднення, Таня Федорищева, фото: Знай. ua
Спорт, схуднення, Таня Федорищева, фото: Знай. ua

Лікарка Хілл із Західного Суссексу продовжила: "Схоже, що підвищення рівня гормонів, викликане тремтінням, дає деякі з тих же переваг, що й тренування. Але це не вплине на наш метаболізм, як регулярні походи в спортзал".

Вона додала: "Я б не покладалася виключно на це, щоб повернутися у форму після нового року".

Схуднення. Фото: кадр з youtube
Схуднення. Фото: кадр з youtube

Нагадаємо, як відмити пожовкле пластикове підвіконня: буде, начебто тільки з магазину.

Раніше ми повідомляли, про сумки-нарукавники, шипи та тотал джинс: що буде у кожної модниці 2023 року вже через пару місяців.