Господині готують макарони часто, а деякі навіть одразу у великих кількостях, бо думають, що це чудовий варіант для швидкого перекушування на наступний день.

Цей продукт справді є універсальним гарніром, але експерти не рекомендують зберігати їх надто довго. У макаронів теж є свої терміни придатності, які не варто порушувати.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Скільки макарони можна зберігати у холодильнику

Залишки макаронів найчастіше залишають у закритих контейнерах у холодильнику, щоб після розігріти їх у мікрохвильовій печі. Але термін їхньої придатності безпосередньо залежить від того, як вони спочатку були підготовлені.

Якщо ви зробили їх вдома, їстівні вони будуть ще протягом 5 днів, якщо ця страва з доставки постарайтеся не зберігати її довше 2 днів.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Коли макарони вже варто викинути

Визначити, чи придатні макарони чи ні, можна елементарним способом. Слідкуйте, щоб у стравах не з'явилося стороннього запаху і підозрілого кольору. Якщо вироби стають липкими на дотик, це очевидна ознака того, що вони більше не їстівні. У такому разі викиньте їх, щоб не отруїтися.

Приготування ідеальних макаронів, скріншот з відео
Приготування ідеальних макаронів, скріншот з відео

Раніше ми писали про те, що не принц, а жорстоке чудовисько: як розпізнати чоловіка-психопата, від якого варто стрімголов тікати

Як повідомляв Знай.ua, користь у склянці: стало відомо, які напої можуть запобігти утворенню тромбів

Також портал Знай.ua писав, чи слід заморожувати рештки їжі після святкувань: що викинути, а що можна зберегти