Жінки і з недавніх пір чоловіки з радістю експериментують зі своїм волоссям, перефарбовуючи його в різні кольори. Але мало хто замислюється, яка саме фарба підходить, про її шкоду. Горе-майстрів вистачає, тож не всі знають відповіді на важливі питання.

Деякі фарби можуть завдати серйозної шкоди волоссю і шкірі голови, буквально перетворити їх на клоччя. Про ризики та підбір фарби розповіла трихолог та дерматолог Мар'яна Чемеріс.

Фарбування волосся, фото salon-eliza
Фарбування волосся, фото salon-eliza

Є безпечні види фарб, які мінімально вплинуть на структуру волосся, і останніми роками вони дуже популярні. Їх називають напівстійкими, безаміачними. Такі фарби містять перекис водню і глибоко не проникають у волосся, а згодом добре змиваються і не викликають алергії.

"Сьогодні на ринку з'являються максимально полегшені та насичені натуральними компонентами безаміачні фарби, що м'яко змінюють колір волосся і практично не завдають їм шкоди", - повідомила лікар.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фарбування волосся, фото salon-eliza
Фарбування волосся, фото salon-eliza

Є природні фарби, які навіть зміцнять волосся: Хна - не шкодить волоссю, надаючи їм рудуватий відтінок; басма - не руйнує структуру волосся, забарвлюючи їх у чистий чорний колір.

Щоб максимально убезпечити своє волосся, можна також використовувати відтінкові шампуні. Вони добре підходять для експериментів, оскільки досить швидко змиваються.

Як доглядати за фарбованим волоссям

За волоссям після фарбування потрібно ретельно доглядати, менше піддавати його різному укладанню, завивці. А також використовувати частіше маски, бальзами і спеціальні шампуні для фарбованого волосся.

Об'єм волосся, фото rbc
Об'єм волосся, фото rbc

Нагадаємо, як позбутися неприємного запаху з пральної машини

Раніше ми писали про те, як відіпрати кухонні рушники за допомогою мікрохвильової печі та мила