Кімнатні рослини завжди вимагають трепетного догляду, незалежно від пори року, про це знає кожна господиня. Якщо належним чином не стежити за нашими зеленими улюбленцями, вони просто зав'януть, перестануть радувати око і очищати повітря в приміщенні.

Існує один секретний лайфхак, який допоможе кімнатним рослинам розцвісти в особливо вразливий період – восени та взимку. Завдяки цьому підживленню листя буде зеленим і здоровим.

Догляд за рослинами, фото clutch
Догляд за рослинами, фото clutch

Після застосування цього засобу рослини наповняться поживними речовинами, яких їм не вистачає в холодні і короткі світлові дні.

Як приготувати чудотворне підживлення для рослин

Нам знадобляться лише два інгредієнти, які продаються в будь-якій аптеці – 20 крапель саліцилової кислоти 2% та 8 крапель аміаку 10%. Все це потрібно змішати із 100 мл звичайної води.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після ретельного перемішування потрібно перелити в пульверизатор і обприскувати рослини по листю. Однак будьте обережні – жодна крапля не повинна потрапити на квіти та бутони. Обробляти потрібно кожні 2-3 тижні.

Саме саліцилова кислота здатна оживити рослини та прискорити їх зростання навіть морозною зимою, а аміак служить у цьому рецепті активатором.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Нагадаємо, як виростити екзотику на підвіконні: 3 рослини, які легко отримати з кісточки

Як повідомляв Знай.ua, краще місце для орхідей будинку, щоб радували око і не хворіли: як створити комфортні умови

Також портал Знай.ua писав, чому яйця потрібно їсти щодня: дослідники дійшли несподіваного висновку