Це серія з 12 карт в атласі "Цікава географія: гумористичні схеми різних країн, включаючи введення і супровідний опис від Алефа." ("Geographical fun: being humourous outlines of various countries, with an introduction and descriptive lines by Aleph").

В це складно повірити, проте ці дошкульні сатиричні карикатури намалювала 14-річна британська дівчинка Ліліан Ланкастер (повне ім'я Eliza Jane), яка народилася в 1852 році в Лондоні.

Дівчинка втратила батька, коли їй не виповнилося й 4-х років. Овдовіла мама змушена була багато і важко працювати. Через це Ліліан багато часу проводила в родині заможних родичів. Там Еліза Джейн познайомилася з доктором Вільямом Харві (Harvey William), який пізніше опублікував малюнки-карти талановитої дівчинки, супроводивши картинки своїми текстами під псевдонімом Aleph.

Так в 1860-ті в Лондоні була опублікована серія гумористичних антропоморфних карт європейських країн. У виданні вказувалося, що автор скетчів - підліток, однак зміст і вид карт змушують сумніватися в цьому.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Відомо також, що юна Ліліан намалювала ці забавні карти, щоб розважити свого хворого брата, який лежав у ліжку.

Пізніше Ліліан зробила кар'єру на сцені. Вона показувала пантоміму, була комічної актрисою, співачкою. Також на сцені мюзик-холу вона малювала аудиторію. Дослідження про життя Ліліан опубліковано тут.

Росія.

Данія.

Голландія і Бельгія.

Німеччина.

Пруссія. образах Фрідріха Вільгельма і Бісмарка.

Італія. Революціонер.

Іспанія і Португалія.

Франція. Леді з гачкуватим носом представляє прекрасну Францію.Імператриця кухарів, моди і танцю.

Ірландія. В образі селянок.

Шотландія. Країна зображена у вигляді галантного волинщика, який бореться з негодою.

Англія. Королева Вікторія в образі Афіни.

Уельс. Оуайн Гліндур (1349/1359 -ок. 1416) - останній валлієць, що носив титул принца Уельського.

Нагадаємо, у мережі показали старовинні ретро-листівки з французького курортного міста Віші. Курорт був відомий своїми мінеральними джерелами, багатими залізом. Вони витікали з підніжжя вулканічного Овернського гірського хребта.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники зробили незвичайну знахідку в австрійському середньовічному замку під назвою Ленгберг, який знаходиться у Східному Тиролі.

Також "Знай.uа" писав, опублікували дивовижний старовинний посібник, як битися з жінками. Який випустив в 1467 році німецький майстер фехтування Ганс Тальхоффер. Ця інструкція з судових поєдинків.