Нещодавнє дослідження вчених показало, що 3000 років тому стародавні перси розрізняли три типи людей. Таку заяву зробив професор Меган Сифареллі з Манхеттенвілльского коледжу.

Він стверджує, що вже в той далекий час трансгендерність була досить поширена.

До такої думки вчений прийшов після ретельного вивчення знаменитого поховання так званих Коханців з Хансалу. Знайдених археологами в 1976 році.

Ця пара знайдена при розкопках поселення тьоппе Хасанлу на північному заході Ірану. Вік - близько 800 року до нашої ери, ранній залізний вік.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше вважалося, що скелети, які цілуються належать чоловікові і жінці.

Вчені дізналися, що чоловічий скелет належить юнакові 19-22 років у чудовому фізичному стані. А ось з жіночим все виявилося непросто.

На ньому добре видно перші ознаки фізичного старіння: деякий знос суглобів і хребта, наявність зубів мудрості і помітна стертість емалі зубів (при їх здоров'ї в цілому). Вік оцінюється в діапазоні від 30 до 35 років.

Деякі висували теорію, що це могла бути мати юнака, але останній аналіз показав — останки в похованні тільки чоловічі.

Багато джерел вказують і на те, що в Стародавній Персії процвітало мужолозтво. Для персів одностатеві стосунки були нормою. Деякі історики говорять, що любов до молодих юнаків і хлопчиків передалася персам від греків, з якими вони воювали.

Побічно висновки професора підтверджують й інші поховання того ж регіону. Приблизно в 20% курганів знайдено і жіночі і чоловічі ритуальні предмети поховання.

А значить, стародавні перси розрізняли як мінімум три типи людей: чоловіків, жінок і третю стать.

Про вдачі і звичаї стародавніх персів відомо з творів народів, які жили поряд з ними. Крім могутнього зросту і фізичної розвиненості, перси мали волю, загартованість у боротьбі з суворим кліматом і небезпеками кочового життя в горах і степах.

Древнім персам дозволялося мати багато дружин, а також наложниць, одружитися на близьких родичках, наприклад на племінницях і єдинокровних сестер.

Нагадаємо, у стародавніх індійців не існувало поняття жінка та чоловік і більше того у них було цілих 5 гендерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сексуальне життя Древнього Риму відоме нам в основному з фільмів, але все далеко не так, як у фільмах. Яким було насправді їх інтимне життя, давайте дізнаємося.

Також "Знай.uа" писав, питання гендерної рівності стосується не лише справедливості в суспільстві, але також і турботи про здоров'я. Як заявили фахівці, сексизм негативно позначається на психіці і фізичному стані жіночої половини людства.