Перші комп'ютери називали "електронно-обчислювальними машинами", і пам'яті у них було не більше, ніж у кнопночном телефоні. Однак, вони примудрилися повністю перевернути хід історії 20 століття. Передає WAS.

ДРУГА СВІТОВА

Z3

Першу машину, яка відповідала на двійковий код, винайшов Конрад Цузе. Комп'ютер складався з 2 тисяч механічних реле і допомагав розраховувати опір крил літаків та траєкторії ракет.

Для Третього рейху розробка виявилася дуже корисною, але Z3, його прототипи і креслення згоріли під час бомбардування Берліна.

ENIAC був створений в 1945-му році у США. Він був гігантським - 15 на 9 метрів. Зате він справлявся з операціями, на які людині потрібно 20 днів, за 30 секунд. Комп'ютер використовували для розробки термоядерної зброї і прогнозування можливих ядерних опадів. Він прослужив американським військовим 10 років.

КОСМІЧНА ГОНКА

"УРАЛ"

Політ посадкового модуля американського "Аполлон-11" в 1969 році довірили ЕОМ IBM System 360 Model 75. На борт космічного корабля поставили комп'ютер з оперативною пам'яттю в 65 Кб.

У 1968-му на конференції в Сан-Франциско демонструють проект гіпертексту, електронної пошти і відеоконференції.

ЯДЕРНА ЗАГРОЗА

"ЕЛЬБРУС"

Під час Холодної війни СРСР готувався до гіршого і багато грошей витрачав на розробку протиракетної системи. Так в 1778 році був створений "Ельбрус".

Він виробляє 15,5 мільйонів операцій в секунду, оперативна пам'ять — 64 мегабайта. З 1991 року він був центром системи протиракетної оборони Москви.

IBM SERIES/1

У 1979 Пантагон закупив перші міні-комп'ютери IBM, мета яких була все тією ж - протидіяти атаці СРСР. У 2016 році виявилося, що комп'ютери не змінювалися 40 років, і продовжували "координували оперативні дії ядерних сил США".

Нагадаємо, найвеличніші творці, яким судилося померти в злиднях.

Раніше Знай.ua повідомляв, археологи знайшли гігантські останки, що досягають у висоту 8 метрів.

Також Знай.ua писав, на 800-літніх цеглинах знайшли сліди домашніх тварин.