Хлопчикам видаляли статеві органи, але вставляли соломинку для мочеспускання. Це дозволяло їм побудувати запаморочливу кар'єру в одній з наймогутніших країн світу. Пише WAS.

КИМ ХОЧЕТЕ СТАТИ, КОЛИ ВИРОСТЕТЕ?

Серед видів кастрації було відрізання члена, яєчок і все разом. Тільки так чоловік міг піти служити у султанський гарем.

Ідеальним віком для операції було 8 років. Жертву прив'язували до стільця і відрізали орган гострим ножем, рану припікали, а для виведення сечі вставляли бамбукову паличку. Потім дитину закопували в гарячий пісок на кілька днів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Звичайно, біль при цій процедурі була пекельною, а заживання тривало кілька місяців. Багато з кастратів вмирало від больового шоку або зараження крові. Інші ставали не тільки дуже жіночними, але й отримували неприємний побічний ефект - нетримання сечі.

ДОБРЕ ЗАКОНСПІРОВАНІ КОХАНЦІ

Далі євнуха могла чекати відмінна кар'єра. По сходах ієрархії він проходив від охоронця гарему до слуги, наглядача або адміністратора. Вони могли навіть дослужитися до начальників, а потім звільнитися щоб... одружитися.

Незважаючи на травму, це все ж були чоловіки, які часто компенсували відсутність головного органу іншими вміннями. Деякі з наложниць скаржилися, що командири яничарів набагато гірші у ліжку, ніж євнухи.

BLACK POWER!

При Мураді ІІІ більшість євнухів були чорношкірими. Кастровані раби з Судану коштували більше красивої селянки. Незабаром чорні "захопили" владу і їм почали довіряти найважливішу роботу: особисті апартаменти і гарем султана. Начальник євнухів кизляр-ага займав найважливішу посаду в державі після великого візира.

ВЛАДА — ЦЕ ГРОШІ. ГРОШІ — ЦЕ ВЛАДА

Тільки кизляр-ага мав одночасно доступ до султана, і до гарему, таким чином він контролював найважливіший канал комунікації. Він знав усе, і міг поділитися інформацією з європейськими послами за хабар.

Кизляр-ага стежив за багатющими вакфами, через які імперія фінансувала зміст священних міст Мекки і Медіни, за вакфами декількох сотень мечетей і особистими вакфами жінок султана.

Нагадаємо, який був зимовий одяг українців сто років тому.

Раніше Знай.ua повідомляв, як шукачка пригод Енні Едсон Тейлор підкорила Ніагарський водоспад в бочці.

Також Знай.ua писав, як людство одомашнило дикого кабана.