Історія появи різних отрут стара як світ. Адже дане знаряддя вбивства змовників в більшості випадків дозволяє залишатися в тіні.

Ми розповімо про найбільш відомих отруйників і про найгучніші, відомих людству, отруєння.

Калігула

Імператор був тонким цінителем отрут. Недовге правління римського імператора (37-41 роки) з початку і до кінця було просякнуте отрутою. Помста за батька, Калігула отруїв свого попередника, імператора Тіберія.
Калігула відмінно розбирався в властивості отрут, змішував різні суміші і перевіряв їх на рабів.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Страждали від отрут не тільки раби. Калігула труїв візників, які насмілилися обігнати його в кінних перегонах. Вклав отруту в рани переможного, але не користувався імператорським Фаворит гладіатора Колумба.

Після того, як Калігула був убитий виявили величезну скриню з отрутами: кожна отрута була власноруч підписана імператором і називалася по імені отруєного їм.

Скриня була викинута в море. Але ніхто і не припускав, що викинуті речовини стануть причиною екологічної катастрофи, яку можна порівняти з катастрофою нафтоналивного танкера. Ще довго викидало на навколишні берега косяки отруєних риб.

Олександр Борджіа

Папа римський Олександр VI Борджіа (1492-1503 роки), найвідоміший намісник престолу св. Петра, але далеко не завдяки своїм християнських чеснотам. В історію він увійшов завдяки своїм дивовижним навіть для розгнузданих світських правителів розпустою і отруєнням.

Головною отрутою тата була Кантарелла. Рецепт цієї отрути знав лише сам Борджіа. Одна крапля отрути Олександра могла вбити слона, а все завдяки місіонерам, які привезли з щойно відкритого Нового Світу отруйні рослини.

За подібні хімічні досліди Олександр VI удостоївся прізвиська "аптекар сатани".

Наскільки тато був невтомний в розпусті, настільки він був винахідливий в методах отруєння.

Яд додавався в проскури перед церемоніями освячення. Фрукт розрізався ножем, натертим отрутою тільки з одного боку. Жертва, бачачи, що тато їсть другу половину, спокійно з'їдав частування, і моментально вмирав, так і не дізнавшись про те, що сталося. На святковому столі гостинного тата завжди стояли отруєні страви, поставлені перед призначеними до ліквідації. Ті, кого папа запросив на обід сідали за стіл не інакше, як склавши перш заповіт.

Але доля підступна будь-якого отруйника: Олександр VI загинув від отрути, який приготував для чергової своєї жертви.

Нерон

Першою жертвою став попередник Нерона - імператор Клавдій. Отрута, приготували з опію і аконіту, його подали в грибах, які так любив Клавдій. Але просочений вином імператор ніяк не вмирав. Він навіть зрозумів, що його отруїли, і спробував позбутися від отрути за допомогою блювотного пера. Але хитрий Нерон подбав і про те, щоб перо також намазали отрутою.

Нерон, можна сказати, поставив процес отруєння неугодних на конвеєр і навіть завів ручну галльську отруйницю Локусту. Протягом усього правління Нерона (54-68 роки) ця дивовижна жінка готувала отрути для його ворогів.

Цисі

Цисі спочатку була звичайною наложницею. Звичайною, але дуже хитрою. Так як в кінці кінців стала безмежною правителькою всієї Китайської імперії (1861-1908 роки). Такому успіху сприяли отрути.

Першою жертвою Цисі стала вдова імператриця. Коли імператор Сяньфен був ще живий, Цисі безжально втерлася в довіру до його безплідною дружині. Народила Сяньфен спадкоємця, а після смерті імператора і батька своєї дитини, прибрала з допомогою отрути непотрібну імператрицю. І зайняла престол величезної імперії.

Цисі труїла всіх, хто був їй неугодний, під час придворних трапез, і ніякі хитрощі не допомагали: ні срібні пластинки, які темніли якщо в їжі була отрута. Ні євнухи, які куштували страви, ні молитви богині Гуаньінь, рятувала від отрути. Багато придворних і імператорських наложниць завели цілі аптеки і особистих аптекарів з повним набором протиотрут.

Катерина Медічі

Французька королева (1547-1559 роки) походила з відомої родини флорентійських отруйників. Королева гордо несла це звання і не вдарила в бруд обличчям перед предками: в нескінченних придворних інтригах отрута була її головною зброєю. До послуг Катерини Медичі був цілий штат отруйників, сумнівних "парфумерів", які виготовляли отруєну косметику, парфуми, а також отрути, які наносилися на рукавички, віяла і жіночі прикраси.

Від пари таких рукавичок померла Жанна д'Альбре, королева Наваррська, яка була прихильницею гугенотів, що сильно не подобалося католичці Катерині. Син отруєної, Генріх IV, побоюючись за своє життя, під час перебування в Луврі їв тільки власноруч приготовані яйця і пив воду, набрану їм же з Сени.

Нагадаємо, історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шокуючі факти про імператора Нерона не потраплять в підручник.

Також "Знай.uа" писав, як король Англії залишив помирати сім'ю Миколи II.