Говорячи про тих, кого любив Сталін, слід вживати слово "ймовірно", адже достеменно не відомо. Навіть про взаємини Йосипа Сталіна з його офіційними дружинами повідомлялося мало.

Офіційно Сталін був одружений двічі. Першою дружиною Йосипа Джугашвілі стала Като Сванідзе, другою – Надія Аллілуєва. Після самогубства другої дружини, вождь більше не пов'язував себе узами шлюбу. Проте чутки про його коханок живуть і сьогодні.

Ким були ці жінки, чиї імена наполегливо згадуються у зв'язку з ім'ям диктатора?

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Рузадан Пачкорія

Відставний майор КДБ Олексій Рибін, який служив в особистій охороні Сталіна, стверджував: у диктатора був лише один роман після смерті Надії Аллілуєвої. Саме з льотчицею Пачкорією. Їх зустрічі, за свідченням Олексія Рибіна, почалися ще в 1938 році і тривали до самої смерті Йосипа Сталіна.

Їх зустрічі були відкритими і пояснювалися спільною роботою над проблемами авіації. Лише найнадійніші особи з охорони знали, що Сталіна і Рузадан пов'язують не тільки справи.

Ольга Лепешинська

Серед фавориток вождя називають знамениту балерину Ольгу Лепешинську.
Керівник країни дійсно часто бував на виставах, в яких балерина танцювала провідні партії, а "Вогні Парижа" він бачив не менше 17 разів. Говорили, що після вистави Сталін вирушав до Ольги Василівні, а додому повертався після цих побачень досить пізно. Проте ніякого підтвердження чуток про його роман з балериною досі не знайдено.

Віра Давидова

Талановита оперна співачка незмінно отримувала головні партії у виставах театру, однак злі язики стверджували, що це лише завдяки таємному зв'язку Віри Давидової з керівником країни. Він намагався не пропускати вистави з участю Давидової і завжди передавав для неї шикарні букети і величезні кошики з квітами.

Про роман Йосипа Сталіна і Віри Давидової досі ходить безліч легенд. Правда, сам кривавий вождь народів забрав цю таємницю з собою, а Віра Давидова категорично заперечувала зв'язок.

Валерія Барсова

Оперна співачка мала воістину чарівний голос, який Сталін називав сонячним.
Крім зайнятості в театрі, Валерія Володимирівна була депутатом Верховної Ради РРФСР, самого першого скликання, пізніше стала депутатом Моссовета. Якщо бути об'єктивним, то Валерія Барсова була для Сталіна не просто співачкою, вона уособлювала собою новий тип радянської актриси, талановитої, красивої і високоморальної.

Наталія Шпіллер

Ще одна оперна діва і прима Великого театру. Наталія мала унікальне сопрано і до сих пір вважається однією з представниць "Золотої епохи" Великого театру.

За непідтвердженими даними, співачка відкрито говорила про свій роман зі Сталіним і навіть дозволяла собі його ревнувати. Після смерті Йосипа Сталіна Наталію Шпіллер неодноразово бачили на його могилі. Вона незмінно приносила йому квіти двічі на рік: у день його народження і в день смерті. До могили більше нікого не пускали.

Нагадаємо, навіщо Мао Цзедуну тисяча незайманок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці великі люди хворіли ганебними хворобами.

Також "Знай.uа" писав, як з юних наложниць готували коханок для Людовика XV.