Радянський сценарист Олексій Каплер прожив насичене життя: він служив у партизанському загоні і працював у оточеному Сталінграді. Життя Світлани Сталіни-Аллілуєвої можна назвати скоріше трагічним: мати застрелилася, коли дівчинці було 6.

ВІН ЛЮБИВ ЛЮБИТИ

Лазар Каплер народився у сім'ї київського підприємця Якова Каплера. Він навчався у гімназії, захоплювався акторською майстерністю, і у дорослому віці змінив ім'я на Олексій. Друзі звали його Люсею.

З першою дружиною Тетяною Тарнавською Люся прожив дев'ять років: заради неї він, єврей, охрестився. Потім, працюючи асистентом Олександра Довженка, Каплер познайомився з актрисою Тетяною Златогоровою. Цивільний шлюб відкрив йому шлях в радянський бомонд.

ПЕРШИЙ БАЛ

Олексій Каплер і Світлана Аллілуєва познайомилися в 1942 році на банкеті, який організовував її брат. Василь Сталін мав консультувати сценариста для фільму про льотчиків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Світлана була скромною 16-річної старшокласницею. Перед дочкою Сталіна кавалери штабелями не укладалися, а ось Каплер був сміливим і видним нареченим. Він вже працював військовим кореспондентом у гарячих точках. Він був старший на 23 роки і швидко закрутив дівчині голову.

ГНІВ

У грудні 1942 року в газеті "Правда" виходить стаття "Лист лейтенанта Л. із Сталінграда". У ній автор нібито звертається до анонімної дівчині, згадуючи їхні побачення. Але відразу себе видає фразою: "З твого вікна видно зубчасту стіну Кремля…"

В авторі відразу впізнають Каплера. Сталін у гніві від інтрижки неповнолітньої доньки з майже 40-річним чоловіком.

Світлана згадує, що батько надавав їй ляпасів, а Каплеру погрожували 5 років таборів. Його заслали у Воркуту.

ДРУГИЙ ДУБЛЬ

Каплер відбув весь термін. Вийшов у 1948-му і всупереч забороні повернувся в Москву. На той момент Світлана вже п'ять років була у шлюбі і виховувала сина.

За порушення заборони на в'їзд до Москви і за спробу зустрітися з колишньою пасією Каплера заарештовують і вдруге присуджують 5 років таборів. Вийшов він тільки після смерті Сталіна.

НЕ ДОЛЯ

Світлана Аллілуєва до того часу була одружена вдруге. Каплер теж втретє одружився - його обраницею стала поетеса Юлія Друніна. Більше вони не бачилися, Аллілуєва загинула в США в 2011, а Каплер так і не побачив розвал СРСР.

Нагадаємо, дагерротипіст, запалювач, викрадач трупів та інші незвичайні професії, зникли назавжди.

Раніше Знай.ua повідомляв, безглузді правила вагітних минулого століття, які не можуть не розсмішити сучасну людину.

Також Знай.ua писав, світові показали невідомі знімки вагітної Мерилін Монро.