Не так давно в Південно-Африканській Республіці вчені виявили останки древнього пращура людини, відомі як Little Foot. Про це пише New Scientist.

Так, тепер учені однієї з дослідницьких груп, які мали доступ до кісток, планують класифікувати знахідку, як особливий підвид австралопітека - нову проміжну ланку між мавпою і людиною. Його називають A. prometheus (звичайні австралопітеки - A. africanus).

Ще в 1994 році, в печерах Стеркфонстейн, у Південно-Африканській Республіці, археологи знайшли кістки, які за своїми розмірами і виглядом нагадували мавпячі. Згодом ці останки прозвали Little Foot (Маленька нога). Пізніше з'ясувалося, що це кістки одного з видів австралопітека, який жив близько 3,7 млн років тому. Так, останки Little Foot належать старій жінці зростом близько 130 см, яка проживала на території печер Стеркфонстейн у ПАР.

Завдяки тому, що у скелета добре збереглися кінцівки, археологи змогли визначити, що у неї був дивний спосіб пересування - її ноги були довші за її руки, тоді як у австралопітека - ноги і руки були приблизно однакової довжини. Ймовірно, саме у цього підвиду почала збільшуватися довжина кроку. Передбачається, що вона була однією з «перехідних ланок» між мавпою і людиною прямоходячою.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому у нового підвиду було більш плоске обличчя, великі зуби й існував проміжок між верхніми іклами і різцями. На думку палеонтологів, вона була вегетаріанкою, в той час як всі австралопітеки були всеїдними.

Також вчені уточнили, що Little Foot була сильна у перенесенні предметів. Втім, лазила по деревах вона значно краще Homo Sapiens. Ця навияка докорінно вплинула на її спосіб життя і житло, яке знаходилося в основному на деревах.

Нагадаємо, вчені з США та Швейцарії довели, що людство має походження від спільних предків, що існували більше 100-200 тис років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, австралопітеки з'явилися у Північній Африці набагато раніше, ніж передбачалося.

Також портал Знай.uа писав, що вчені визначили, як гігантським черепахам вдається доживати до 200 років.