Вінстон Черчілль без сумніву один з найвидатніших людей 20-го століття. Крім дивовижної політичний кар'єри, він так само отримав Нобелівську премію з літератури, а його картини показували на індивідуальних виставках в кращих залах Британії.

"Песиміст бачить труднощі при кожній можливості, оптиміст у кожній труднощі бачить можливості", - часто повторював політик.

В честь Дня народження Вінстона Черчілля ми розповімо вам найцікавіші факти.

У дитинстві Вінстон переніс запалення легенів і мав аж ніяк не богатирське здоров'я. Але бажання досягти в житті великих висот і чіпкий гострий розум допомогли хлопцеві закінчити школу з відзнакою і при цьому стати ще й чемпіоном школи з фехтування.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У Черчілля була відмінна пам'ять. Незважаючи на те, що він дуже не любив вчитися, він пам'ятав усе, що йому потрібно було. Одного разу він вразив вчителів і учнів, отримавши приз за те, що на пам'ять прочитав 1200 рядків з книги про Стародавній Рим. Він знав напам'ять майже всього Шекспіра і радісно поправляв викладача, коли той помилявся, цитуючи що-небудь з "Гамлета" чи "Отелло".

В 21 рік Черчілль вирішує перевірити себе на міцність і в 1895 році вступає в армію. Напевно він відчував себе Індіаною Джонсом, вирушаючи в небезпечні військові експедиції в Індію і Судан. Під час Англо-бурської війни 1899-1902 був військовим кореспондентом лондонській "Морнінг пост", потрапив у полон, звідки здійснив зухвалу втечу. Він писав матері: "Я прагну до репутації сміливця більше, ніж до чого-небудь ще в цьому світі".

Черчілль був одним з перших політиків, хто носив татуювання. Його праве плече прикрашало зображення якоря. Саме тому Черчілль не любив фотографуватися з голим торсом. Цей факт біографії Черчілля підтверджує англійський ресурс Uknews, а також написана Анатолієм Уткіним біографія Черчілля.

Прем'єр-міністр Великобританії викурював в день по 10 сигар і при цьому зневажав сигарети.

12 лютого 1946 року Черчілль вперше використав оборот "Без коментарів". Він запозичив його у заступника держсекретаря в адміністрації Рузвельта Саммера Уеллса. Але саме після того, як ці слова вимовив Черчілль, вони придбали світову популярність.

На питання журналістів про те, як йому вдалося прожити так довго, Черчілль з посмішкою відповідав: "Я ніколи не стояв, коли можна було сидіти, і ніколи не сидів, коли можна було лежати".

І на останок, курйозний випадок з життя Вінстона. На засіданні Ялтинської конференції Іден написав записку і передав її Черчиллю. Він прочитав і спалив папірець вуглиною від своєї сигари. У відповідь він так само передав записку, частини якої залишилися в сміттєвому баку. Там було написано "Не хвилюйтеся. Старий яструб не випаде з гнізда". Радянські дешифратори дуже довго намагалися дізнатися, що ж саме мав на увазі політик. В кінцевому підсумку Хрущов запитав про це сам. Виявилося, що в той день Вінстон передали, що у нього розстібнута ширинка.

Нагадаємо, неймовірні факти про відомих людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", римський імператор Нерон, мабуть, найбільш засуджуваний правитель в історії.

Також "Знай.uа" писав, цікаві факти з життя Бернарда Шоу.