Вчені з Південно-західного університету Трійці в Альбукерке заявили про те, що метеорит, який впав на Землю 3700 років тому, знищив кілька міст і фермерські поселення на півночі Мертвого моря.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що люди не повертались до місця поселення протягом величезних 700 років.

Крім того у ході дослідження вчені провели розкопки на ймовірному місця цілих п'яти древніх поселнь на території нинішньої Йорданії та з'ясували, що цей регіон був заселений протягом 2500 років до раптового масштабного руйнівного події, яка сталася в кінці бронзового століття.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Більше того вчені виявлили сліди ще понад 100 дрібніших поселень, які також піддались впливу надвисоких температур та вітру. В цілому, в цьому регіоні на той момент проживало від 40 до 65 тисяч чоловік.

Також відомо, що вчені вже встигли провести радіовуглецеве датування та встановили, що приблизно 3700 років тому глиняні будинки раптово зникли, залишивши після себе лише фундамент.

Деякі глиняні предмети, які відповідають цьому періоду поплавились з утвореннями шматків скла. Дослідники додали, що кристали циркону формуються за секунди впливу надвисоких температур, порівнянних з температурою поверхні Сонця.

Разом з тим варто відзначити, що на Харківщині посеред однієї з центральних вулиць утворилася величезна яма в асфальті. Надалі, коли городяни звернулися до місцевих краєзнавців з'ясувалося, що це старовинний підземний хід. Історики почали розкопки і виявили підземелля, яке датують XVII століттям. Пошуковці натрапили на уламки посуду і майже цілий глечик, знайдені в центрі Змієва в підземному ході.

"Звернулися до нас з приводу того, що є провал, який кудись йде вода, і при засипці землі вона теж кудись зникає. І ми із Зміївським краєзнавчим музеєм вирішили зробити шурф", – каже начальник відділу культури Зміївської райдержадміністрації Олег Бідулін.

Під центром Змієва розташований справжнє підземне місто з розгалуженими ходами і кімнатами, каже дослідник. Пов'язує їх з двома фортецями, які існували в XI і XVII століттях на території сучасного міста. За історичними даними, вони використовувалися як притулок під час набігів.

Як повідомляють українські експерти, це підземелля було вирито три з половиною століття тому. Поки що археологи мають доступ на глибину три метри і можуть обстежити семиметровий простір. Стіни ходу глиняні, не укріплені ні цеглою, ні деревом. Виробляти тут розкопки поки немає можливості, оскільки тут дуже небезпечно.

Нагадаємо, ув'язнені знайшли незліченні багатства Османської імперії.

Як повідомляв "Знай.ua", старовинні знімки озера Шибене, що зникло у Карпатах.

Також "Знай.ua" писав, що вчені з’ясували, чи була у неандертальців схильність до насильства.

Невідома Україна Давня історія. Трипільське диво