З'ясування відносин за допомогою зброї традиційно вважалося нежіночою справою. Тим більше дивно коли дві жінки борються за серце чоловіка, а не навпаки.

Зазначимо, що жіночі дуелі були рідкістю, але куди жорсткіше, ніж чоловічі. Більшість битв закінчувалося зі смертельним результатом.

Дами билися з особливою жорстокістю – змащували кінчики шпаг отрутою або спеціальним складом, викликаючи пекучий біль при будь-якому дотику, стріляли до тих пір, поки одна з них не була вбита або важко поранена.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як правило, на шпагах дами билися топлес – по-перше, сукні обмежували рух, по-друге, вважалося небезпечним потрапляння до рани шматочків тканини.

найжорстокішими були жіночі дуелі на грунті ревнощів. Через чоловіків дами билися на пістолетах, шпагах, ножах та навіть на нігтях.

Так у 1552 році сталася жорстока дуель, яка увійшла в історію. У Неаполі Ізабелла де Карацци і Діамбра де Петтінелло билися за чоловіка. Ця подія надихнула іспанського художника Хосе де Ріберу на створення картини "Жіноча дуель".

Першим документально зафіксованим поєдинком між жінками була дуель 27 травня 1571 року. У хроніці міланського жіночого монастиря св. Бенедікти цей день ознаменувався появою двох знатних сеньйор, попросили у настоятельки кімнату для спільного молебню. Зачинившись у кімнаті, жінки влаштували поєдинок на кинджалах. Обидві загинули.

По суті, дуелі часто ставали боями без правил.
За легендою, в 1642 році, за герцога Рішельє відбулася дуель між маркізою де Несль і графинею де Поліньяк.

Пані боролися за прихильність герцога на шпагах в Булонському лісі. У всякому разі, так описав цей випадок Рішельє в своїх записках.

Вже в середині XVII століття в Європі жіночих дуелей ставало все більше. Поєдинки на шпагах або пістолетах завершувалися летальним результатом в 8 випадках з 10. В той час, як в чоловічих 4 з 10.

Дамські салони в XIX столітті перетворилися в арени для жіночих поєдинків. Так, в салоні Востроуховської в 1823 році пройшло 17 дуелей.

За спогадами француженки маркізи де Мортене, яка була свідком боїв, "російські дами не несуть в собі ніякої витонченості на дуелі, що можна спостерігати у француженок, лише сліпу лють, спрямовану на знищення суперниці".

Нагадаємо, Елізабет Уілкінсон Стокс увійшла в історію, як перший відомий боксер жіночої статі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мод Вагнер стала першою татуювальницею, зайнявши місце в "чоловічий" професії в XX столітті.

Також "Знай.uа" писав, неймовірну історію Марії-Терези де Філіппіс, першої жінки-пілота Формули-1.