Сучасні модниці ретельно підходять до вибору косметики, вибираючи ту яка максимально підкреслить і продовжить красу без шкоди шкірі і здоров'ю.

Ми так звикли до сучасної косметики, що часом навіть складно уявити, які кошти використовували стародавні дами століття тому. З цього матеріалу ви дізнаєтеся про незвичні інгредієнти косметики з минулого.

Рум'яна з буряка

Мабуть найбезпечніший косметичний засіб з минулих століть. Яскравий і насичений колір буряка привертав увагу і давав жінці можливість виділитися, граючи відтінками.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Помада з жучків

Джерелом для помади червоного кольору в 20 столітті служило комаха, що живе на Близькому Сході, в Європі, Південній і Центральній Америках. Самки цього жучка харчуються червоними ягодами кактусів, і саме їх здатність виробляти карминовую кислоту і зробила цих комах таким цінною сировиною в косметичної індустрії. Це відкриття сталося набагато раніше, виявляється сама Клеопатра використовувала комах для приготування косметичних засобів.

Рум'яна на основі кіноварі

Винахідливі дами знайшли оригінальний засіб, який використовували в якості рум'ян. Кіновар - це ртутний мінерал вулканічного походження яскраво-червоного кольору. Жінки змішували засіб з іншими компонентами і накладали на шкіру. Пізніше стало відомо, що ртуть - дуже токсичний метал, який шкодить нервовій, травній та імунній системі, м'язів, нирок, легеням, печінці і очам.

Брови з козячої шкури

Існувала мода на монобров, така відмінність у зовнішності вважалося дуже гарною і оригінальною. Ці часи минули, але залишилися спогади про те, як дівчата з непоказними бровами, міняли свій імідж за допомогою накладних брів з козячої шкури. Щоб ця шкура не відвалювалася, на шкіру попередньо намазували деревну смолу.

Пудра для обличчя зі свинцевим порошком

У минулому дівчата навіть не намагалися боротися з блідістю шкіри. Така зовнішність була ознакою аристократичності і елегантності. Однак, щоб приховати огріхи шкіри, наприклад, шрами після віспи, жінки вдавалися до використання особливої ​​пудри зі свинцю. Природно у такого засобу були свої побічні ефекти: облисіння, запалення очей, гнилі зуби.

Помада з китового жиру

Китовий жир використовувався давно в різних сферах життя, включаючи лікування шкірних захворювань і виготовлення звичайного мила. У 20 столітті ця сировина стала дуже популярною серед виробників косметичних засобів. Якби жінки тих років знали, що вони намазують на свої обличчя топлений жир гігантських морських створінь, можливо, багато хто з них відмовилися б від своїх помад. Правда з'ясувалася не відразу, але коли це сталося, громадськість змусила виробників знайти для своїх продуктів альтернативний інгредієнт.

Краплі для очей з беладони

Якщо очі світяться значить жінка щаслива і здорова. Щоб привернути увагу шанувальників італійки вдавалися до маленької хитрості, зволожувати свої очі краплями з беладони, щоб зіниці розширювалися, а погляд ставав виразним. Але при цьому мало хто знав в той час, що рослина смертельно небезпечна. У любительок таких експериментів псувався зір, постійно хворіли, паморочилося в голові, виникали галюцинації, їх нудило, порушувався серцевий ритм, а деякі жінки і зовсім повністю сліпнули.

Віск для вій

Пишні вії мрія більшості жінок, в давнину з цим були проблеми. Тому пані вдавалися до нарощування вій за допомогою воску. Сам процес не був таким вже й простим.

Спочатку потрібно було знайти темно-коричневий або чорний грим, потім розплавити його в каструльці разом з воском, а потім за допомогою спеціального аплікатора нанести на кінчики вій по бісеринці цього гарячого розчину і чекати, коли він застигне.

У більшості випадків жінки робили цю процедуру за допомогою сірників, віск добували зі свічок, а замість каструльки плавили потрібну суміш прямо у звичайній ложці.

Нагадаємо, на що йшли модниці минулого заради краси.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ми розповімо вам, звідки прийшов каблук і кому ми зобов'язані цьому модному винаходу.

Також Знай.uа" писав, секрети молодості Діани де Пуатьє.