Достеменно невідомо, як саме виглядала Клеопатра, проте в кіно її роль грають кращі актриси сучасності і перші красуні, а зв'язок цариці з Цезарем і Марком Антонієм став основою сюжетів романтичних фільмів.

В історії її описували як жінку неймовірної краси і чарівності. А трагічне самогубство цариці тільки підігріло інтерес до її особистості.

Клеопатра не бажала старіти і робила все, щоб якомога довше зберегти свою молодість. До 38 років в той час доживали не всі, а Клеопатрі вдалося ще й зберегти свою молодість і привабливість.

У цьому їй допомагали її власні омолоджуючі винаходи, про яких ми сьогодні і дізнаємося. До слова, цими косметичними процедурами користуються і сучасні красуні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Молочна ванна

В умовах спекотного клімату шкіра єгиптянок була дуже сухою. Але Клеопатра знайшла рішення. Щоб повторити рецепт цариці, знадобиться одна чашка меду на літр гарячого молока. 15 хвилин в такій ванні зроблять шкіру м'якше і додадуть їй еластичність. Температура молока повинна складати суворо 36-37 ºC.

Шампунь

Шампуню в ті часи не було, тому Клеопатра використовувала яєчні жовтки для додання волоссю блиску і сили. Жовтки збивали з додаванням мигдалевого масла і меду і втирали в корені волосся, а потім змивали. А для відновлення пошкодженого волосся цариця використовувала суміш з 3 столових ложок меду і 1 столової ложки касторової олії.

Скраб

Вже за часів Клеопатри був відомий такий, здавалося б, сучасний засіб по догляду за тілом. Скраб цариця готувала змішуючи морську сіль і густі вершки.

Маски для обличчя

За шкірою обличчя Клеопатра доглядала за допомогою масок з білої глини, яка володіє хорошими отбілюючими властивостями. Глину змішували з молоком, медом і додавали лимонний сік. Таку маску легко приготувати: по 2 столові ложки глини і молока, 1 столова ложка меду і 1 чайна ложка лимонного соку.

Крем

Основним інгредієнтом був сік алое. Для приготування крему Клеопатри знадобиться по 2 столові ложки соку алое і бджолиного воску і 1 столова ложка мигдалевого масла. Отриману масу необхідно нагрівати і поступово додавати 100 г топленого жиру.

Детокс

Клеопатра знала навіть про користь детоксикації організму. Для очищення від токсинів цариця раз в два тижні випивала по 100 мл суміші лимонного соку і оливкового масла. Як стверджують дослідники, після прийому такого коктейлю Клеопатрі робили спеціальний масаж живота.

Лак для нігтів

Для додання нігтям червонувато-коричневого відтінку цариця використовувала хну. Ефект був недовговічний, але для Клеопатри не становило жодних проблем "оновлювати" манікюр знову і знову.

Крем для рук

Клеопатра також стежила за красою рук. Спеціальні ванночки складалися з відвару подорожника, кропиви та календули з додаванням курячого жиру, меду і касторової олії.

Парфуми

Цариця добре знала про вплив запахів на настрій людини і вміло цим користувалася. Клеопатра використовувала пахощі і олії троянди, ладану, кипариса і неролі. Можливо, саме завдяки цьому секрету перед Клеопатрою не міг встояти жоден чоловік.

Макіяж

У всіх кінофільмах Клеопатра зображується з яскраво підведеними очима і бровами. Під час правління Клеопатри у жінок з'явилася ціла палітра кольорів тіней для повік, створених з пігментів мінералів і рослин.

Сама Клеопатра найчастіше наносила на нижні повіки смарагдово-зелений відтінок тіней, а на верхні - сині тіні з золотистим відливом, зроблені з лазуриту. Для чорних брів цариці готували порошкову суміш із сульфіду свинцю і тваринних жирів. Для помади і рум'ян Клеопатра використовувала оксид заліза, який давав червоний пігмент.

Нагадаємо, найцікавіші факти із життя Клеопатри, про які мало хто знає.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ім'я Діани де Пуатьє увійшло в історію не лише тому, що вона довгі роки була фавориткою короля Франції Генріха II, але і завдяки її нев'янучій молодості і красі, про яку ходили легенди. Головні секрети Діани.

Також Знай.uа" писав, дивовижні факти про велику Мата Харі.