Єлизавета Баварська була найкрасивішою імператрицею Австрії. Народ любив її, а двір відчував дику ненависть і заздрість.

Її життя - це історія справжньої любові серед монархів, яка обросла безліччю легенд і стала одним з улюблених сюжетів для книг і фільмів.

24 грудня 1837 року з'явилася на світ майбутня імператриця Австрії. Всі добрі знаки - народження в неділю, день перед різдвом, маленький зуб при народженні, вказували на те, що доля готує для Сіссі (так ніжно називали дівчинку) особливе життя. Так і сталося, її життя було дійсно особливим.

Дитинство дівчинки було щасливим і безтурботним. Сіссі могла запросто відправитися гуляти в село, грати з тваринами, малювала пейзажі, складала вірші. Її свободу практично ніхто не обмежував.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Коли австрійському імператору Францу Йосифу підходив термін одружитися, його мати, ерцгерцогиня Софія, після довгих пошуків зупинилася на старшій сестрі Сіссі Хелені.

Однак, під час одного з прийомів, Франц Йосип став звертати увагу не на старшу сестру, а на юну красуню Єлизавету. Цей союз став рідкісним винятком, коли королівські шлюби відбувалися по любові та злагоді.

Однак життя в палаці стало для Сіссі, яка звикла до свободи, справжньою мукою. Її свекруха, ерцгерцогиня Софія, вимагала від принцеси суворої регламентованої поведінки при дворі.

Чоловік, який був зайнятий вирішенням державних проблем, не звертав увагу на скарги юної Єлизавети і не зрозумів серйозність ситуації.

Ще більшу неприязнь, яка переросла в приховану ворожнечу між Сіссі і свекрухою, спровокувало народження первістка, дочки, названої в честь бабусі. Молода мати могла бачитися з дитиною не більше пари годин в день. Після народження другої дочки ситуація не змінилася.

У 1857 році Сіссі вдалося вмовити чоловіка взяти її і дітей в поїздку. По дорозі дівчинки захворіли розладом шлунка. Одній з них вдалося оговтатися, а другий - ні.
Після навіть народження довгоочікуваного спадкоємця принца Рудольфа не могло вгамувати тугу імператриці. Сіссі стала надовго їхати з Відня. Сумуючи за улюбленою, Франц писав безліч любовних і ніжних листів.

Що стосується палацового життя Сіссі, то при дворі її не любили за протести проти суворих правил, а народ обожнював красиву і добру імператрицю.

Відзначимо, після 40 років Єлизавета перестала фотографуватися без вуалі. Вона не хотіла, щоб десь було відбито її зі'яле обличчя. Вона хотіла продовжити свою молодість, тому сиділа на суворих дієтах, багато ходила, займалася фізкультурою.

Збереглося безліч відомостей про її дієти і засоби догляду за шкірою.

Смерть наздогнала її раптово в Женеві під час прогулянки. Відмовившись від охорони імператриця стала жертвою анархіста з божевільною ідеєю, вбити когось з аристократів. Заточкою він завдав їй удар в області грудей.

Якось після смерті свого сина Єлизавета сказала, що хотіла б померти від маленької рани в серці, крізь яку відлетить її душа. Так і сталося.

Нагадаємо, секрети королеви Вікторії, що змінили весільну моду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сучасники стверджують, що мадам Помпадур внесла чималий внесок у розвиток культури.

Також "Знай.uа" писав, про велику загадку фаворитки і таємної дружини Людовика XIV.