Гречка - одна з найкорисніших круп і багато українців про це знають, тому і додають її до свого дієтного меню.

Але, крім того, що вживання цієї каші в просто звареному вигляді корисне, є й інші варіанти, які принесуть навіть більше користі, ніж гарнір. Наприклад, можна замочити гречку в кефірі і їсти натще. Що це дасть? Ми розповімо нижче.

Гречка / фото: Pixabay
Гречка / фото: Pixabay

Гречка є джерелом рослинного білка та повільних вуглеводів, що забезпечує тривале відчуття насичення та заряджає енергією на весь день. Вона багата на вітаміни і мікроелементи, такі як калій, залізо, фосфор, йод, фолієва кислота, вітаміни групи В і вітамін РР. Гречка також містить антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння клітин, а груба клітковина покращує травлення та знижує рівень цукру в крові.

Кефір, у свою чергу, багатий на амінокислоти та біфідобактерії, які сприяють нормалізації роботи травної системи. Разом ці два продукти утворюють ідеальний дует, забезпечуючи організм усіма необхідними поживними речовинами без зайвих жирів та вуглеводів.

Популярні новини зараз
В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Гречка з кефіром, зображення з вільних джерел
Гречка з кефіром, зображення з вільних джерел

Як правильно приготувати та вживати гречку з кефіром

Для того, щоб отримати максимальну користь від цієї страви, гречку не потрібно варити. Достатньо замочити її у кефірі на ніч. Процес приготування дуже простий:

1. Промийте 2 столові ложки гречки в холодній воді, потім обдайте окропом.

2.Помістіть крупу в чашку і залийте 200 мл кефіру.

3. Залишіть на ніч у холодильнику.

Вранці ваш корисний сніданок буде готовим. Важливо відзначити, що додавати сіль, цукор або олію у страву не слід.

Рекомендації щодо вживання

Якщо ваша мета - схуднення, заміняйте сніданок на гречку з кефіром щоранку протягом одного-двох тижнів. Слідкуйте за загальною кількістю споживаних калорій протягом дня, щоб досягти найкращих результатів.

Якщо ж ви прагнете очистити організм і заповнити дефіцит вітамінів та клітковини, достатньо вживати гречку з кефіром один-два рази на тиждень.

Ціни на гречку, фото: Знай.ua
Ціни на гречку, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що головне – правильно вибрати: які огірки точно не підходять для консервації.

Раніше ми повідомляли, що знімає тривогу та пом'якшує деменцію: потужні ефекти напоїв із меліси, про які мало хто знає.