Овочі дуже корисні для організму, але не всі підходять для щоденного вживання. Фахівці перерахували овочі, які можуть сприяти набору ваги.

Заведено вважати, що високий вміст овочів у раціоні – надійний спосіб швидко схуднути та набути фігури мрії. Втім, вчені з'ясували, що деякі овочі мають протилежний ефект і можуть стати причиною зайвих сантиметрів на талії.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Дослідники протягом двадцяти років спостерігали за змінами в організмі понад тринадцять тисяч людей, які взяли участь у експерименті. Для однієї половини учасників був розроблений раціон з овочами, багатими на крохмаль, а для другої - частина раціону складалася в основному із зелені.

Результат показав, що овочі з вмістом крохмалю не сприяють результативному схудненню, а при способі життя, що сидить, можуть стати причиною появи зайвої ваги. До таких овочів можна віднести картоплю, квасолю, кукурудзу та горох.

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

При цьому фахівці не рекомендують повністю викреслювати ці овочі з раціону, адже вони несуть і чимало користі здоров'ю. Найбільш правильним вибором буде їхнє помірне споживання та регулярна фізична активність.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, краще за будь-якого снодійного: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.

Також наш портал інформував, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Крім того, ми писали, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.