Холодна кава - чудовий варіант для спекотного літнього дня. Напій допоможе охолонути та отримати заряд бадьорості. Фахівці розповіли, чи безпечна літня варіація напою та назвали можливі наслідки для організму.

Нутриціологи відзначають, що холодна кава має велику популярність, але при вживанні продукту слід звертати увагу на кількість кофеїну та інші інгредієнти, які можуть вплинути на організм.

Холодна кава. Фото: скрін youtube
Холодна кава. Фото: скрін youtube

Плюси та мінуси холодної кави

Напій має чимало позитивних сторін:

  • допомагає знизити температуру тіла у спекотний день;
  • у каві містяться антиоксиданти, які знижують ризик деяких захворювань;
  • порція кофеїну покращить настрій та збільшить працездатність.

Холодна кава. Фото: скрін youtube
Холодна кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Втім, можуть бути й негативні наслідки від вживання холодної кави. Якщо занадто захоплюватися напоєм, то через кофеїн може підвищитися тривожність і розвинутися проблеми зі сном.

В окремих випадках холодна кава може спричинити шлункові розлади. Експерти наголошують, що вилучити користь від будь-якого продукту можна лише за помірного споживання.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Також наш портал інформував, за молочний коктейль дуже прикро: які продукти викликають здуття живота.

Крім того, ми писали, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.