Павуки в домі зазвичай викликають неприємні відчуття та бажання негайно позбутися їх. Однак вчені радять не поспішати з цим, оскільки павуки відіграють важливу роль в екосистемі нашого будинку.

Ентомолог Метт Бертоне з Університету штату Північна Кароліна разом з колегами провели дослідження, яке показало, що павуки мешкають практично в кожному будинку. Вони є природними хижаками, які поїдають дрібних комах, таких як мухи, комарі та навіть інші павуки. Це допомагає контролювати чисельність шкідників, які можуть переносити хвороби.

Павуки в оселі. Фото з відкритих джерел

Деякі павуки випадково потрапляють до вашого дому і з часом самі знаходять шлях назовні. Інші ж види можуть обирати ваше житло як постійне місце проживання. Вони залишаються непомітними, не агресивними і не становлять загрози для людей. Найчастіше в будинках зустрічаються павуки-сінокосці та представники сімейства тенетників.

Багато хто думає, що більшість павуків у будинку є отруйними, але їхня отрута зазвичай не є достатньо сильною, щоб нашкодити людині. До того ж, їхні "ікла" часто не можуть прокусити людську шкіру.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Ще один міф стверджує, що павуки повзають по людині, коли вона спить. Вчені запевняють, що звуки дихання і хропіння відлякують павуків.

Якщо ви боїтеся павуків або просто не хочете мати їх у своєму домі, не вбивайте їх. Натомість можна обережно зловити павука і випустити його на вулицю. Це дозволить павуку знайти нове місце для життя і збереже природний баланс у вашому будинку.

Нагадаємо, У жодному разі не перевертайте ці банки: консервація розгерметизується і заготівля буде зіпсована

Раніше ми розповідали, що Мухи атакували квартири українців: як швидко позбутися комах влітку

Також, Обережно вони скоро знову повернуться: чим небезпечні кліщі для людини