Консервація - це дуже відповідальний і трудомісткий процес, але його результат дозволяє насолоджуватися компотами, варенням та іншими закрутками цілий рік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайчастіше господині після приготування заготовок та стерилізації банок, перевертають та укутують їх, це завершальний процес. Однак далеко не всі розуміють сенс цієї дії, а також коли її не потрібно виконувати.
Далеко не всі банки потребують такої процедури, на диво багатьох. Це необхідно робити, якщо ви закриваєте банку з овочами або фруктами капроновою кришкою, а ось із самозакручуючими, які ще мають назву твіст-офф, цього робити не варто.
Причина досить проста. На внутрішній частині подібних виробів знаходиться полімерне кільце, яке під впливом високої температури розширюється, гарантуючи герметичність ємності.
У разі перевертання банки з такою кришкою догори дном, все тепло піде нагору, хоча воно необхідне кришці. Якщо пропустити цей етап консервації, вона залишатиметься гарячою довше, що забезпечить кращу герметичність, а ваша закрутка при цьому буде в цілості та безпеці.
Не забудьте це зробити перед консервацією: як простерилізувати банки.
Раніше ми повідомляли, що не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму.
Так стало відомо, що якщо не зробите цю закрутку, то пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.