Українцям розповіли, як правильно зберігати цибулю протягом зими, щоб вона не зіпсувалась і протягом тривалого часу виручала у приготуванні страв.

Як відомо, цибулю можна успішно зберігати всю зиму, якщо дотримуватись умов, вибрати правильне місце, а також сорт. В іншому випадку при недотриманні умов цибуля почне проростати або гнити, а її смакові якості відповідно погіршаться.

Перш за все, оберіть правильне місце для зберігання цибулі. Для цього підійде сухе приміщення, що добре провітрюється. Крім того, там має бути темно та прохолодно. Наприклад, ідеальними для зберігання цибулі вважаються комору, льох або гараж.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

Важливо також звернути увагу на вид цибулі, тому для тривалого зберігання краще вибирати сорти жовтого кольору – вони зберігаються набагато краще ніж білий або червоний. Також звертайте увагу на пізні сорти цибулі, зокрема, що дозрівають у серпні-вересні.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Крім того, цибулини повинні бути невеликими (3-5 см у діаметрі) з рівною сухою та гладкою поверхнею. Пам'ятайте, що важливо уникати цибулин із дефектами та пошкодженнями. Зокрема, такими як пліснява, білий наліт, зелені пагони.

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Оптимальною вважається температура - 7-13 градусів, а вологість повітря - 65-70%. Ретельно стежте за цими показниками. Наприклад, картопля, морква, буряк і селера виділяють багато вологи, що може негативно вплинути на збереження цибулі.

Для зберігання ідеально підходять такі ємності: плетені кошики, капронові панчохи або колготки, спеціальні сітки, дерев'яні ящики, картонні коробки з вентиляційними отворами з боків або мішки з тканини. У той же час категорично не рекомендується зберігати в поліетиленових пакетах. Також слід час від часу перебирати цибулю.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що цибулю збиратимете мішками: як правильно вирощувати озиму.

Раніше ми повідомляли, що погода дозволяє: як висадити грядку моркви під зиму, поради для українського клімату.