Вже багато років частину українців для опалення будинків використовують дрова, а не газ. Це не набагато, але все-таки дешевше.

Нині вже в Україну прийшла справжня осінь, а разом із нею й нові цифри у платіжках за комуналку. Деяким громадянам не подобається ситуація у платіжках від енергокомпаній, за світло та газ.

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

Багато сільських жителів, у яких будинки більші і зарплати менші, використовують твердопаливне опалення, проте навіть на дрова ціна в нашій країні зросла. Один кубометр деревини може коштувати майже 5 тисяч гривень.

З цієї причини зазвичай купують у лісгоспі дешевше, проте доводиться їх самостійно рубати та заготовляти. Щоб заощадити, радять купувати наперед навесні, коли вартість деревини знижується.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мешканець Івано-Франківської області Олег Давидюк витратив 6 тисяч гривень на п'ять кубометрів дров. Цього має вистачити на зиму.

Машини дров фактично вистачає на зимовий період. При тому що в кімнатах буде в середньому двадцять градусів. Цього цілком достатньо
, - повідомив він.

Нагадаємо, що від 7,70 гривні за куб: українцям показали тарифи на газ у жовтні. Стало відомо, якими будуть платіжки за газ для побутових споживачів у жовтні.

Раніше ми повідомляли, що у жодному разі не використовуйте ці дрова для опалення: українців підготували до холодної зими 2023/24.

Також стало відомо, що благодійний фонд допоможе українцям пережити зиму: як отримати гроші на дрова, брикети та вугілля.