Українці здебільшого закуповують продукти у супермаркетах, бо вважають, що так безпечніше, ніж на стихійних ринках – все упаковано, санітарні норми дотримані. Проте саме у продуктах із магазинів ховається велика загроза для здоров'я.

Деякі продукти в супермаркеті просто вбивають людський організм, заражаючи його небезпечними інфекціями. Експерти з Consumer Reports вивчили їжу та спалахи захворювань з 2017 по 2022 рік, завдяки чому змогли виділити 10 найнебезпечніших продуктів.

Продуктовий кошик, скріншот
Продуктовий кошик, скріншот

Так, у лідерах виявилася листова зелень, якою отруїлися 614 людей, а 11 із них померли. Все через зараження кишковою паличкою E coli та листорією. Також зелень небезпечна через забруднену воду, що використовується для поливу.

Навіть якщо під час вирощування для зелені використовувалася хороша вода, продукт могли забруднити на переробних підприємств. Людям рекомендують купувати салат цілими головками замість пакетованого, або ж викидати зовнішнє листя.

Популярні новини зараз
Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток
Показати ще

Вирощування листя салату, скріншот з відео
Вирощування листя салату, скріншот з відео

Також до списку небезпечних продуктів потрапили сирні та м'ясні нарізки, а також яловичий фарш. Крім того, за словами експертів, для організму загрозу становить цибуля, індичка, курятина, папайя, персики, диня та борошно.

Раніше ми писали про те, навіщо ковбасу обливати окропом - цей лайфхак полегшить вас життя

Як повідомляв Знай.ua, робимо корисні запаси на зиму: як правильно заморожувати шпинат - прості поради

Також портал Знай.ua писав, чим можна ефективно очистити кухонну дошку: два способи з інгредієнтами, які знайдуться у кожного