В останні роки багато українців змушені були перейти на обігрів своїх будинків із газу на дрова, відмовившись від газових котлів. Цього року це стало актуальним як ніколи раніше.

Але не кожен знає, які дрова найкращі для опалення, а також як правильно їх зберігати. Фахівці пояснили всі нюанси опалення будинку дровами, про це пише"Агротренд". Слід враховувати, кожна порода дерева має свої особливі характеристики, тому деякі види дерев підходять лише будівництва.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Багато українців останніми роками змушені відмовитися від газових котлів та перейти. Сьогодні ми розповімо, які дрова краще вибирати для опалення та як правильно їх зберігати.

Наприклад, піч зазвичай топлять твердими породами дерев – дубом, березою, ясенем та акацією. Дуб зазвичай використовують разом із сосною або іншою недорогою деревиною. Але найкращим варіантом є береза. Також можна використовувати добре висушений клен та акацію.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Відповідно немає сенсу топити дорогими породами дерева, а також швидко згорають і дають мало тепла (тополя, верба). У той же час для домашнього котла рекомендують використовувати дуб, березу, акацію, ясен, вільху, осину, вербу, тополю.

Дрова - фото wood-bud.com
Дрова - фото wood-bud.com

Важливо пам'ятати, що перед тим, як топити котел, потрібно налаштувати тягу на відповідну температуру, потім протопити дрібні частини дров, очистити верхню камеру від золи та сажі. Між полінами має бути невелика відстань.

Для каміна, наприклад, не потрібні надто смолисті породи дерев, тому що вони дають багато диму. Загалом для нього підходять всі типи деревини. Дрова повинні бути добре просушені.

Основні правила зберігання дров: складайте поліна так, щоб вони могли провітрюватися, і обов'язково забезпечте їм надійний захист від дощу та іншої вологи.

Дрова - фото timenews.in.ua
Дрова - фото timenews.in.ua

Нагадаємо, що благодійний фонд допоможе українцям пережити зиму: як отримати гроші на дрова, брикети та вугілля.

Раніше ми повідомляли про безкоштовні дрова для населення: хто зможе отримати 2023 року.