Апельсини, грейпфрути, лимони та мандарини – всі ми любимо ці фрукти і нерідко від них залишаються неприємні жовті плями на одязі. Звичайне прання не завжди справляється із забрудненням, але це не привід розлучатися з річчю. Простий трюк може допомогти вивести такі плями, повідомляє pixelinform.

Вирішили почастуватись часточкою лимона чи апельсина, а вона випадково впала на улюблену сорочку? З'явиться неприємна пляма, яку не завжди вдасться вивести звичайним пранням, особливо, якщо вона застаріла.

Цитрусові. Фото: скрін youtube
Цитрусові. Фото: скрін youtube

Втім, це не означає, що річ можна викидати та купувати нову. Серед народних способів є лайфгак, який допоможе впоратися з цим лихом і витрачається на дорогу хімію не доведеться.

Щоб метод спрацював та повністю прибрав пляму від цитрусових фруктів, необхідно не відкладати прання на потім. Свіжі плями набагато простіше вивести, ніж застарілі.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Прання одягу. Фото: скрін youtube
Прання одягу. Фото: скрін youtube

Так, насамперед потрібно знайти трохи кухонної солі. Пляма на одязі потрібно замочити холодною водою, а потім посипати сіллю і трохи втерти її. Після цього забруднення потрібно обдати окропом і випрати річ звичним способом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, картопля може стати альтернативою побутовій хімії: геніальні лайфгаки від досвідчених господарок.

Також наш портал інформував, набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рисова крупа може спростити прибирання в будинку: унікальні лайфгаки від найдосвідченіших господарок.