Сіль та олія доповнюють одне одного і про це дуже добре знають господині.

Здавна саме олію та сіль використовували для консервації продуктів. Це поєднання чудово допомагало господиням кілька десятків років тому.

Для кращого зберігання

Сіль, як відомо, це натуральний консервант, який допомагає довго зберігати продукти. Раніше господарі до олії завжди додавали її, щоб вона не стала гіркою та не зіпсувалася. В ті часи майже всі продукти зберігали у не пристосованих для цього місцях. Тара, у якій зберігали олію могла нашкодити тривалому зберіганню. Саме тому у олію також додавали сіль, щоб на неї не вплинуло не правильне зберігання.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

І зараз також багато людей зберігають олію у великій кількості, а тара та умови часто не відповідають стандартам. Тому і зараз має місце додавання солі в олію.

Для кухонного посуду

Сіль та олія в кулінарних цілях також використовуються як тандем і можуть часто допомагати господиням. Наприклад, якщо нова пательня, радять перед додаванням олії просмажити на ній сіль. Сковорідка повинна гарно прогрітися, і лиш тоді можна додати олію. Сіль вбирає зайву вологу з поверхні, тому процес приготування їжі може стати безпечнішим.

Сіль та олія. Фото: скрін відео

Смаження м'яса

Сіль також додають і коли шматки їжі при смаженні прилипають до поверхні. Таке часто зустрічається після просмажки м’яса на тій же пательні. Сіль варто перед смаженням добре прогріти та сковорідці, і тоді нічого прилипати не буде, а також не буде бризкати олія у різні сторони.

Нагадаємо, портал Знай інформував, навіщо прати речі разом із кульками з фольги: секретний лайфхак від кмітливих господинь

Раніше на порталі Знай повідомлялося, швидко, а головне просто: як відмити жир на кухні

Також, наш портал інформував, вбиває покриття та здоров'я: що категорично не можна мити хлоркою