Хлорка часто використовується в побуті господинями, адже це концентрований засіб, здатний вбити будь-який бруд і неприємний запах, до того ж дуже бюджетний.

Однак деякі поверхні в будинку категорично несумісні з хлоркою, тому від їхнього чищення варто відмовитися. До списку заборонених предметів входить посуд - столові прилади, чашки та інше кухонне начиння. Вся справа у токсичності хлору.

Хлор викликає печіння в дихальних шляхах, кашель, сльозогінність, напад задухи. Залишки будуть накопичуватися в організмі, викликаючи алергічні реакції. Особливо це є небезпечним для маленьких дітей.

Господиня, українка, фото: Знай.ua
Господиня, українка, фото: Знай.ua

Також це стосується ламінату, адже на ньому також можуть бути залишки засобу навіть після промивання водою. Крім того, при чищенні покриття низької якості, хлор може викликати помутніння та потемніння. Лінолеум і ламінат здатні навіть витончитися, а після такого прибирання ще швидше бруднитися.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Якщо помити акрилову ванну хлоркою, її покриття почне руйнуватися - стане пористим, шорстким на дотик. А ось чавун добре переживає зіткнення із хлоркою.

У питанні, чи можна мити холодильник хлоркою, думки розходяться. З одного боку, там знаходяться продукти, що підвищує рівень небезпеки, а з іншого - це ефективний метод боротьби з брудом і запахом. У будь-якому випадку, після прибирання ретельно вимийте холодильник звичайною теплою водою і провітріть його.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, секрет від досвідчених господинь: навіщо заморожувати соду та миючий засіб для посуду

Раніше ми писали про те, що їсти з неї - ризикувати здоров'ям: який посуд на вашій кухні є найнебезпечнішим

Як повідомляв Знай.ua, рисова крупа може спростити прибирання в будинку: унікальні лайфхаки від найдосвідченіших господарок