Дієтологи не рекомендують вживати деякі продукти перед сном, оскільки вони можуть не тільки відкластися зайвими сантиметрами на фігурі, але і зіпсувати сон. Про це пише портал woman24.

Деякі фахівці заявляють, що перекушування на ніч можуть нашкодити здоров'ю, інші вважають, що відмовлятися від них не варто, адже голодування також не принесе користі. Втім, всі сходяться на думці, що деякі продукти не можна їсти перед сном.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Жирна та смажена їжа

Організму потрібно більше часу, щоб переробити жирну їжу. Отже, вечеря смаженою картоплею або жирною рибою може призвести до того, що організм всю ніч буде зайнятим перетравленням їжі. У результаті вранці буде набагато складніше прокинутися.

Нічний перекус. Фото: скрін youtube
Нічний перекус. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гостра їжа

Гострі продукти та спеції дратують слизову оболонку шлунка і як наслідок - печія. Також спеції вивільняють гістаміни, які сприяють неспанню та про якісний сон можна забути.

Курка та індичка

Це м'ясо містить багато білка, який сприяє виробленню дофаміну, що заряджає організм енергією. Отже, такі страви корисні та необхідні, але точно не на ніч.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте сильно отруїтися: які фрукти не варто їсти з кісточками.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.